8 februari 2020 15:00

Accommodatie

Onbekend

Met een selectie die niet kon beschikken over een vijftal vaste waarden trok AD2zat ten strijde tegen FC Bergh, ofwel de nr 1 tegen de nr 2. AD2zat had in de weken daarvoor een mooie serie op de mat gelegd en was met vertrouwen afgereisd naar het berglandschap wat u altijd op het einde van de A18 aan de linkerzijde vd weg ziet verrijzen als u naar het westen rijdt.

Daar verstopt aan de rand van de skipiste ligt fusieclub FC Bergh en beide teams kickten om klokslag 15:00 uur voor de aftrap. Het geluid van de kerkklokken uit het dal galmde nog even door en na het fluitsignaal nam Bergh het initiatief. Direct bleek al dat dit een moeilijke pot zou gaan worden, Bergh was bewegelijk, technisch hadden ze het goed voor elkaar en het fanatisme droop er vanaf. Bij AD2zat was het nauwelijks minder maar was het verschil was wel zichtbaar.

Niet geheel onverwacht zou Bergh de score openen, deed dat in de 32e minuut met een schot vanaf de zestien waarbij keeper Jelle Polman kansloos was, dezelfde Polman had daarvoor al enkele malen redding moeten brengen, het schot dat uiteindelijk de 1-0 opleverde was echter out off reach voor Polman. Geenszins uit het veld geslagen zou AD2zat amper een minuut na de openingstreffer de gelijkmaker op zijn sloffen hebben maar Jeroen te Welscher stuitte in een één op één situatie op de keeper. In de rebound van die aanval kwam FC Bergh sterk uit en schoot binnen 2 minuten de 2-0 voorsprong.

AD2zat moest even tot bezinning komen want een 2-0 achterstand stond niet in verhouding tot  het beeld op het veld. Beide teams kregen hun kansen en AD2zat had in de personen van Jordin Blom en de al eerder genoemde te Welscher mogelijkheden gehad om zelf ook te scoren. Met de 2-0 achterstand werd de druk verder verhoogd en Jordin Blom besloot in de 39e minuut om voor de verandering een keer voor eigen kansen te gaan , vuurde een afstandsschot diagonaal richting het doel van Bergh, een fantastische doelpunt zou het worden want de lange keeper  had geen antwoord op de pegel van Blom.  Zelfs de 2-2 voor rust zat er nog in maar de keeper van Bergh bleek in alle gevallen de reddende engel.

Na de rust werd Mark Maatkamp voor Rico Verstege ingebracht, het spel ging wederom op en neer en kansen waren er tot de 70e minuut aan beide zijden. De meest concrete kansen deden zich voor in de zestien van AD2zat en daar waar keeper Polman in de 60e minuut al verslagen was redde Lucas Winkelhorst door de bal van de achterlijn weg te rammen richting de skilift.

Vanaf de 70e minuut kreeg Bergh het op zijn heupen, toegejuicht door de lokale fanschare die de kantinedeur op een kier zette zodat de aprés skigeluiden zich vermenigvuldigden over het veld, zou Bergh in een zevental minuten de score uitbreiden naar een ruime 5-1. Het waren vooral individuele acties die AD2zat de nek omdraaiden. In de laatste 20 minuten liet Bergh zien dat zij terecht bovenaan staan en dat AD2zat slechts mag hopen op een podiumplek in de rangschikking , tenzij Bergh zich gaat verslikken in de resterende weken maar dan zijn er altijd nog twee andere kapers op de kust, nl AZSV7 en Doetinchem 2.

Volgende week speelt AD2zat uit tegen GROL2, geen hoogvlieger wel een outsider waartegen de punten niet moeten worden gemorst.