Scheidsrechter

A. (Adem) Topal

Accommodatie

Onbekend

Dat de droom ooit uiteen zou spatten was een kwestie van tijd en tot dan moest AD2zat laten zien dat het wil voetballen en dat op een manier dat vertrouwen biedt in de reguliere competitie. Tot nu toe had AD2zat nog alles gewonnen in de beker en competitie en was nog niet tegen een teleurstelling gelopen en dus was alles nog pais en vree en lang leve de lol. Het zou zo maar’s anders kunnen worden als men wél geconfronteerd zou worden met een tegenvaller zoals een tegenstreffer of verlies.

Vandaag was zo’n testcase want FC Winterswijk 4 was een team wat veel hoger speelt dan AD2zat en al in de warming up bleek al dat Winterswijk kon putten uit een aantal klasbakken waarmee AD2zat het moeilijk zou krijgen.

Toch zou AD2zat niet kansloos zijn en in de 1e minuut was de eerste kans van de wedstrijd voor Kilian Bennink . Helaas zou deze geen doel treffen, Winterswijk daarentegen was wel gelukkiger in de afwerking want 4 minuten later zou Winterswijk vanuit een puik opgezette aanval de bal achter Jelle Polman in het doel schoppen. 0-1 vroeg in de wedstrijd was een tegenvaller maar AD2zat liet het over zich heen komen, het van zich af vallen  en pakte het weer op , op zoek naar de gelijkmaker.
Kopkans voor Lucas Winkelhorst

En kansen kreeg AD2zat, met een kopkans voor Lucas Winkelhorst die uit een cornerbal vrij kwam te staan of een Jordin Blom die het met een omhaal probeerde. Deze en meer kansen deden zich voor maar AD2zat scoorde alleen vanuit een penalty wegens aangeschoten hands, Kilian Bennink eiste de bal op en maaide de bal met Mach 4 in het net. AD2zat kwam hiermee op gelijke hoogte en deed dat in een fase waarin het het betere van het spel had. Winterswijk was wat ingedut maar was na de gelijkmaker weer volop wakker en kwam twee minuten later met een snelle aanval over rechts weer tot scoren zodat  AD2zat wederom tegen een achterstand hikte. Vijf minuten voor rust was het hommeles  in het 5 metergebied van AD’69 en Winterswijk strafte dat af door de 1-3 voorsprong te scoren.

In de rust kwam men langs de lijn tot de conclusie dat er niet eens zoveel mis ging bij AD2zat, het had moeite met de snelheid van handelen bij Winterswijk en dit ging ten koste van de nauwkeurigheid zodat veel ballen niet op de gewenste plek kwamen maar voor de rest deed AD’69 zijn stinkende best om aan te haken bij FC Winterswijk4. En in het eerste kwartier was het AD’69 die het tempo bepaalde en de kansen kreeg maar bij alle geschoten ballen op doel was het niet de keeper die in actie moest komen maar werden de pogingen op doel al in de eerste verdedigingslinie gesmoord. Het tweede kwartier was weer voor Winterswijk maar keeper Jelle Polman was hier veelal de reddende engel en wist verder uitlopen van Winterswijk te voorkomen. AD’69 kreeg de ultieme kans op 2-3 toen Timo vd Linde (volledig hersteld van een wekenlange teenblessure, men vreesde al voor einde carrière ) met een sliding op de bal langs de verkeerde kant van de paal de achterlijn passeerde. Enkele minuten na deze kans kreeg AD2zat nogmaals de gelegenheid toen Gijs Piek met een strakke pass Jordin Blom lanceerde , Blom had het vizier bij deze poging niet scherp staan en dus strandde ook deze poging kansloos. Met nog 10 minuten kreeg de equipe de opdracht van tactisch vernuft Menno Korten om 1 op 1 te spelen. Tien minuten had AD’69 nog om tweemaal te scoren met alle risico’s van dien. In deze laatste tien minuten zette AD2at alles op alles maar het was Winterswijk die de kansen kreeg maar weer was het Jelle Polman die de kansen om zeep hielp en het doel schoon hield.

Dat lukte hem tot de 88e minuut daarna was het over en uit. Twee minuten voor het eind kreeg Winterswijk de laatste kans vd wedstrijd en  zette de eindstand op 1-4.

Met een 1-4 verlies verlaat AD2zat de bekercompetitie maar heeft laten zien dat het kan accepteren dat verlies ook bij voetbal hoort. AD2zat is volwassener uit de zomerstop gekomen en pakt de zaken goed op. De sfeer was al goed en bij winst is dit een stuk makkelijker dan bij verlies. Dat de sfeer nu ook bij verlies goed blijft is een verdienste van het collectief. De focus kan nu volledig op de competitie en met een 100% score tot dusver kan het een mooi seizoen worden.

Volgende week thuis tegen Dochteren 2, 13:30 aftrap !!