Achterhoek Cup avontuur eindigt in Oeken met 2-1 verlies

AD '69 1

Jens Bent (schot)

Groep 1 Achterhoek Cup Poule B

12 november 2019 20:30

Ver verstopt achter de IJssel bevindt zich het dorpje Oeken, wilt u het ooit bezoeken zoek het dan tussen Brummen en Zutphen en neem rustig de gesmeerde bammetjes mee, u zou ze maar’s nodig hebben als u voor dichte spoorbomen komt te staan, zo ook de helft van de AD-selectie .

Toch zou zonder vertraging de wedstrijd op de geplande tijdstip van 20:30 beginnen en het tempo was vanaf minuut razend hoog. En dit op een moeilijk bespeelbaar veld waarmee AD’69 nogal wat moeite had. Vv Oeken had ook moeite maar dat was meer met de wijze van fluiten door de arbiter, veelal werden stevige acties van Oeken afgefloten en de spelers konden daar maar bar weinig waardering voor opbrengen gedurende de gehele wedstrijd. Trainer Mark Schepers koos deze wedstrijd uit om een aantal spelers in de basis op te stellen, de kans te bieden wat meer te laten zien dan vanuit een wissel en vooral Twan ter Horst zou laten zien balvast te zijn en daarnaast in staat te zijn om piekfijne passes te geven.
Qua kansen liep Oeken al snel uit op AD’69, in de 2e minuut moest Anthony Ikink al gestrekt over de 16 meterlijn om een schot van Oeken te pareren. Drie minuten na deze kans kreeg AD’69 zijn eerste maar de poging ging voorlangs. En zo zouden meerdere kansen aan beide zijden vergeefs in de eerste helft op het netwerk worden afgevuurd maar het gros van het spel speelde zich af tussen de zestienmetergebieden waar zoals gezegd Oeken vrij stevig de duels inging en waar AD’69 het meer voetballend probeerde op te lossen. In één van de confrontaties zou Nick Ebbers met een bloedende hoofdwond het veld moeten verlaten, een kort bezoek aan een ziekenhuis werd zijn tweede helft, hij zou dus niet meer terugkeren in het veld. Jens Bent nam zijn plek over in het veld en hij zou in de 44e minuut fraai de 0-1 scoren nadat Timo vd Linde hem van de bal voorzag. Pingelend en met enig geluk kreeg Bent de bal achter de keeper zodat AD’69 met een 0-1 voorsprong de warmte van de kleedkamer opzocht. In de tweede helft ging AD’69 door met het zoeken van het Oekense doel, een vrije trap in de 65e minuut van Michiel Ebbers eindigde op de lat en 7 minuten daarna was het wederom Jens Bent die een kans kreeg toen hij nu van de ijzersterk spelende Twan ter Horst de bal kreeg, helaas zou ook deze kans voorbij gaan. Twee minuten na de kans voor AD’69 viel opeens uit het niets de gelijkmaker voor Oeken en zij roken nog meer bloed en zouden een kwartier voor het eind slagen in de zoektocht naar een volgende treffer waardoor de 2-1 werd gescoord. De bal viel uit een duel op randje zestien terug op het veld en een aanvaller zou keihard uithalen en met een streep Anthony Ikink kansloos laten. AD’69 kreeg hierna kans op kans om op gelijke hoogte te komen maar had de pech dat dat niet zou gaan lukken. Het Achterhoek Cup avontuur voor AD’69 stopt dus voor dit seizoen, aankomend weekend doet AD-selectie even niets en heeft dus tijd om de messen te slijpen voor de eerstvolgende pot op 24 nov bij MEC.
Laten we hopen dat AD’69 dan weer in staat is om een fatsoenlijke pot voetbal te spelen, een begin is gemaakt tegen zaterdag derdeklasser vv Oeken waar meer te halen was dan een 2-1 nederlaag.