AD’69 pakt ook de winst in derde bekerpot . 1-4 winst in Bredevoort.

72'
74'

Groep 3 20

13 september 2020 14:00

In de laatste bekerpot van deze ronde liet AD’69 weinig over van de ambities van Bredevoort . Met een duidelijke 1-4 was AD’69 duidelijk een maatje te goot en werd AD’69 met driemaal winst een afgetekende koploper. De eindstand had veel hoger kunnen uitvallen want kansen waren er legio. Net zoals de voorgaande pot tegen Den Dam had AD’69 de kansen voor het oprapen maar kreeg door de opgetrokken muur voor het doel de bal maar mondjesmaat in het net. Tom Elferink en Michiel Ebbers waren beide ivm blessures niet opgenomen in de selectie.

De eerste kansen waren voor AD’69, Justin Bolk werd in de 4e minuut tweemaal in stelling gebracht, de voorzetten van Bram Dekkers en Dylan Bauhuis kon hij niet verzilveren maar het werd al snel duidelijk dat AD’69 dit seizoen veel plezier kan beleven aan de vanuit de jeugd overgekomen Bolk. Bredevoort zou de eerste zijn die de stand zou wijzigen, bij een vrije trap van Bredevoort werd er door keeper Anthony Ikink te enthousiast losgeroepen waardoor zijn verdedigers erop vertrouwden dat de bal in veilige handen zou vallen. Dit was echter niet het geval en vervolgens was het voor Bredevoort een koud kunstje om de score te openen. Slechts 4 minuten mocht Bredevoort de voorsprong houden maar daarna was het over, youngster Justin Bolk kreeg de voorzet van Dyan Bauhuis en had er vervolgens twee pogingen voor nodig om de gelijkmaker te scoren. Bredevoort werd vanaf dat moment verder in de verdediging gedrukt en dat gaf de ruimte op het middenveld waar vervolgens de aanvallen konden gestart . In de 36e minuut leidde dat de 1-2 in toen na een schot op doel van Bram Dekkers , Dylan Bauhuis in balbezit kwam en deze uiteindelijk de bal afleverde aan Jens Bent die voor de voorsprong kon tekenen.

DSC_0447.JPG

Tijdens de rust werd keeper Anthony Ikink gewisseld, nieuw bij de selectie is sinds een paar weken Niels van Lochem aan het trainen en voor hem waren de resterende 45 minuten gereserveerd om te laten zien welke toegevoegde waarde hij meebrengt in de selectie van trainer Sander Hoopman. En van Lochem mocht direct aan de bak, amper warm kreeg hij de vanaf de aftrap in de 46e minuut een offensief van Bredevoort voor zijn kiezen maar hij hield zijn doel schoon. In de 60e minuut kreeg Thomas Oostrik de bal en stoomde op richting het doel van Bredevoort waar hij vervolgens de bal te vroeg en dus op te grote afstand afvuurde, meer geduld en op een kortere afstand op doel had meer kans van slagen gehad. Twee minuten daarna een misvatting bij de AD’69 verdedigers toen een ieder er vanuit ging dat een aanvaller van Bredevoort buitenspel zou staan, er werd gevlagd en niet meer achter de ontsnapte aanvaller gejaagd zodat hij opeens één op één stond tegenover keeper van Lochem, geduld was hier een schone zaak en uiteindelijk was van Lochem de lachende derde. Er volgde hierna nog een minder moment in de verdediging van AD’69 zodat er binnen twee minuten wederom gevaar ontstond voor het AD’69 doel, gelukkig viel ook hier geen doelpunt maar AD’69 was gewaarschuwd. Kort na de kansen voor Bredevoort zou dan toch de 1-3 vallen, Thomas Oostrik onderschepte de bal, leverde het vervolgens aan Jeroen Scholten en die leverde vervolgens de bal af aan Dylan Bauhuis die de 1-3 wist te scoren. Vijf minuten voor het einde zette Justin Bolk de eindstand op het scorebord op 1-4 toen hij wederom door Dylan Bauhuis in stelling werd gebracht.

DSC_0361.JPG

AD’69 gaat door in de bekerronde maar belangrijker is te constateren dat zij gereed lijkt te zijn voor de competitiestart van aankomend weekend. Thuis treft AD’69 dan GWVV welke altijd een lastige tegenstander is, in het afgelopen seizoen wist AD’69 uit niet te winnen en in de twee afgelopen wedstrijden gingen 2 spelers voortijdig met rood van het veld.