Groep 1 067

29 augustus 2020 13:30

Scheidsrechter

A. (Adem) Topal

Na een zomer lang doorbuffelen, 2 oefenpartijtjes en de nodige isotone drankjes stond AD2zat klaar om FC Winterswijk2 in de eerste bekerconfrontatie van de mat te vegen. Het was het debuut van voormalig AD1 coryfee Maik Gerling en de verwachtingen waren hoog gespannen toen hij AD2zat vereerde met zijn opwachting op zijn oude bekende plek. Dezelfde Gerling hing in de 4e minuut al hoog in de lucht toen keeper Jelle Polman “los” riep en daarbij de illusie had de voorzet te kunnen onderscheppen. Gerling was dusdanig verrast dat hij zijn eigen actie wilde staken echter de beweging was al ingezet , ongelukkig werd de bal panklaar gelegd voor een speler van Winterswijk en terwijl en Gerling en Polman terug op aarde vielen was de 0-1 inmiddels gevallen. Dit stond niet in het draaiboek van coach Menno Korten en voordat hij zijn armada weer op de rit had viel 11 minuten na de 0-1 alweer de tweede in het netje van Polman. Een doorgebroken speler koos voor de korte hoek terwijl Polman gestrekt naar de andere kant uitweek. Het puntje van zijn linkerschoen kon niet verhinderen dat Winterswijk zijn voorsprong kon uitbouwen. Vanaf dat moment was het gedaan met AD2zat. De resterende 30 minuten waren dramatisch, passes kwamen niet aan en Winterswijk leek af te stevenen naar een monsterzege. AD2zat had het geluk dat Winterswijk niet doorzette en de 0-2 bleek dan ook de ruststand te zijn. Met deze ruststand kon AD2zat nog hoop hebben op een ommekeer maar dan moest er wel uit een ander vaatje getapt worden maar de vooruitzichten waren hiervoor niet echt  rooskleurig want de eerste 45 minuten zagen er niet uit. Dat Maik Gerling met een knieblessure moest uitvallen maakte dat zijn debuut beperkt bleef tot amper 35 minuten.

In de rust moet coach Korten wel uit zijn slof geschoten zijn  want op de weg naar veld 3 vanuit de kleedkamer zag men de rook en damp al boven het groenwitte peloton omhoog stijgen. De ogen stonden strak en men ging op jacht naar revanche want zo ontzettend goed was Winterswijk nou ook weer niet.

En warempel stond AD2zat in de persoon van Jeroen te Welscher al na één minuut aan het doel van Winterswijk te rammelen, zijn inzet leverde een cornerbal op en in de chaos daarvan maakte een speler van Winterswijk onbedoeld hands en dus mocht teamcaptain Kilian Bennink voor de penalty aanleggen. Het leverde de 1-2 op en AD2zat had nog ruim 42 minuten om de achterstand om te buigen naar een gelijkspel of misschien wel winst. En de mannen van Korten kregen er geloof in, alsof Pasen wel heel vroeg kwam , de wederopstanding van AD2zat was verbazingwekkend en dezelfde Bennink maakte het wel heel mooi af toen hij in de 53e minuut met een afstandsschot wederom de bal in het net jenste. De 2-2 was hiermee een feit en de weg lag open om de score uit te breiden. Winterswijk was van slag en kreeg het niet meer voor elkaar om de opmars van AD2zat te keren. Wat er in de thee zat zullen we nooit weten, what happens in de kleedkamer blijft in de kleedkamer maar de tweede serie 45 minuten wasAD2zat was opeens bij de les en wist men elkaar wel te vinden. Een minuut na de gelijkmaker had Gijs Piek de 3-2 op zijn slof maar vond slechts het zijnet en dan ook Jeroen te Welscher wist in de 56e minuut het doel voorlopig nog niet te vinden na de kans van Piek . Hoewel AD2zat volop in de aanval was en Winterswijk geen vuist meer wist te maken moest het tot de 75e minuut wachten voor het de voorsprong alsnog nam. Timo vd Linde werd na een combinatiespel van Gijs Piek en Kilian Bennink op een voorzet getrakteerd en de voorzet die vd Linde kreeg werd onbereikbaar voor de keeper in de rechterhoek geschoten. Met nog een kwartier op de klok stond AD2zat eindelijk voor en was nu degene die afstevende op een driepunter.

DSC_0123.JPG

Om alle onzekerheid kort te sluiten zou een 4e doelpunt wel heel welkom zijn, te vaak heeft AD2zat een zekere winst in de laatste minuten weggegeven en Pascal Zwarts was de grote initiator in dit streven. In de 80e minuut onderschepte hij als laatste man een aanval van Winterswijk , kreeg de bal in bezit en stoomde op tot diep over de helft van het veld en gaf de bal af aan Jeroen te Welscher die vervolgens twee pogingen nodig had om de keeper te verslaan en hiermee de 4-2 en dus de genadeklap uit te delen aan Winterswijk die amper 45 minuten eerder nog met 0-2 uitzicht hadden op de winst waarmee nu AD2zat aan de haal ging.

Helaas heeft niet een ieder de Slag op veld 3 overleefd. Maar liefst 3 spelers sneuvelden op de weg naar de victorie, Maik Gerling, Lars Breukelaar en Rick Hubers verlieten voortijdig het veld maar gelukkig waren voortijdig selectiespelers Mitch Lodewick en Luuk Heijink al toegevoegd zodat ook zij hun aandeel hebben kunnen leveren in de winst van AD2zat.DSC_0071.JPG