AD2zat overleeft 1e bekerronde met driemaal winst. Nu 2-1 zege op AZSV6.

Groep 1 067

12 september 2020 15:15

Scheidsrechter

A. (Adem) Topal

AD2zat zou in de aanloop naar deze wedstrijd gaan beschikken over de voltallige selectie echter in de countdown naar deze wedstrijd vielen er toch 3 spelers af, Bram Fukkink en keepers Jelle Polman en Glenneth Baten zouden geen plek gaan bezetten op de Zilvervloot van leider Menno Korten. Gelukkig was selectiekeeper Anthony Ikink bereid om de plek tussen de palen in te vullen en voldeed geheel aan de verwachting.

Het eerste kwartier was het aan beide teams aftasten, AD2zat had al tweemaal gewonnen en had aan een gelijkspel voldoende, AZSV had al verloren en een keer gewonnen en moest dus winnen om door te gaan. En dat was te zien in de aanvalsdrang van AZSV, toch was het AD2zat welke de meest concrete kansen kreeg op het rode doel. Pas na 15 minuten werd AZSV voor de eerste keer gevaarlijk met een kopbal op doel waarmee Ikink geen moeite had. Verder bleef het spel zich vooral op het middenveld afspelen en werd er na een half uur aan AZSV-zijde een 5tal spelers gewisseld. Ook met deze nieuwe vijf werd AZSV niet gevaarlijker, sterker de grootste kans was wederom voor AD2zat, nu was het Kilian Bennink die 5 minuten voor rust slechts het zijnet wist te raken. Ivm de corona perikelen werd de rust op het veld genoten en hier werd het strijdplan voor het tweede deel bekokstoofd door Korten en de zijnen. Voorlopig zat AD2zat met een 0-0 op rozen en zou doorstomen naar de 2e bekerronde.

Van AZSV werd nog meer druk verwacht, tenslotte was het aan hun om deze pot te winnen en dan was het doelsaldo bepalend.

DSC_0140.JPG

Toch was AD2zat het team wat de druk op AZSV zette, de eerste kans kreeg wederom Kilian Bennink uit een voorzet van Jordin Blom, wederom werd de paal naast het doel geschoten maar de initiatieven kwamen vooral van de Greun'n , het was slechts wachten tot de score geopend zou worden. In de 50e minuut viel dan eindelijk de 1-0, het voorbereidende werk kwam van de voet van Timo vd Linde en hij bracht de bal keurig bij Jordin Blom, Blom wist in 2 pogingen de bal met een richting Bocholt te jensen, de fantastisch ingeschoten  bal werd in zijn vaart onderbroken door het  doelnet en dus was de 1-0 een feit. Daarna brak er een periode aan waar AZSV wel probeerde maar niet gevaarlijk werd, daar waar een voorzet werd gegeven was het veelal de duidelijk aanwezige keeper Ikink die de hoge ballen voor doel kon onderscheppen. Bijna was de 1-0 van Blom niets waard toen dezelfde Blom in de 75e minuut te lichtvoetig de bal verloor en hiermee kans voor AZSV weggaf, het geluk was aan de kant van Blom en dus AD2zat toen AZSV deze opgelegde kans niet kon verzilveren. 5 minuten later, en dat was in een fase dat AD2zat te nonchalant met balbezit omging gaf AD2zat het geloof aan AZSV dat er toch wat te halen zou zijn, en zij wisten dan ook te profiteren van de lakse fase van AD'69 en scoorden de gelijkmaker in de 80e minuut. Slechts 2 minuten later kreeg AZSV weer een grote kans bij een cornerbal die ook maar net werd overgekopt. Alle alarmbellen en toeters moesten nu bij AD2zat afgaan want AZSV zette nu alles op alles om toch de 1-2 te scoren. Op de bank van AD2zat zat men met samengeknepen billen ( op één persoon na ) en telde men de minuten af. Nog steeds verkeerde AD2zat in de veilige haven maar AZSV bleef maar beuken. Op deze momenten moet de kapitein het verschil maken. Twee minuten voor het eind nam aanvoerder Kilian Bennink zijn selecie op sleeptouw, nam de bal mee richting de het doelgebied van AZSV en knakte het moraal van AZSV aan duigen door met een typische Benninkgoal de bal in het verste net te rammen. 2-1 en nog 2 minuten te spelen, wie maakt ons wat?? Toch kwam AZSV nog eenmaal gevaarlijk voor doel, bij een vrije trap op randje zestien kwam de bal gevaarlijk voor doel, in de wilde vrijage van rood en groen kreeg Timo vd Linde een lichaam tegen het hoofd en stortte ter aarde. Tijdens de blessurebehandeling vond scheidsrechter Topal het mooi geweest en floot de wedstrijd af. AD2zat bekert verder door driemaal te winnen, dat schept vertrouwen voor de competitiestart van aankomend weekend.

Patient vd Linde nam de raad van nestor van der Leij ter harte en wist zijn hoofd nog enkele uren te koelen. Hij schijnt inmiddels aan de betere hand te zijn.