AD’69 vergeet te voetballen en verliest. 2-3

4e klasse C

20 september 2020 14:00

Scheidsrechter

J.W.H.M. (Jan) van Otten

Ondanks een goede voorbereiding, het gaat door in de beker verliest het in de eerst competitiewedstrijd tegen GWVV nadat met 2-0 heeft voor gestaan.

Het eerste half uur ging het op en neer waarbij GWVV het meest aanvallend was zonder gevaarlijk te worden. Kansen waren er niet echt en beide keepers bleven gespaard. Pas in de 34e minuut deed zich voor AD’69 de eerste mogelijkheid tot scoren voor. Dylan Bauhuis werd in de zestienmeter gevloerd nadat Wouter Spaargaren de bal had veroverd op een GWVV-speler waarbij de scheids liet doorspelen waarbij hij ook net zo goed had kunnen fluiten daar Spaargaren zowel en de bal en de speler meenam in zijn onderschepping. De bal werd vervolgens door Spaargaren aan Bauhuis meegegeven en laatstgenoemde werd in de zestien onderuit gehaald. De pingel werd vervolgens zonder problemen ingeschoten zodat AD’69 met enig geluk op voorsprong kwam. Na de 1-0 werd GWVV voor het eerst gevaarlijk toen de bal in de 40e minuut op het doel van Anthony Ikink werd geschoten, deze werd naast het doel geschoten en vlak voor rust kreeg Wouter Spaargaren de ultieme kans op de 2-0, de lat werd de spelbreker anders had AD’69 met een 2-0 de kleedkamers kunnen opzoeken.

DSC_0253.JPG

Toch zou de 2-0 vallen, direct na rust opende Dylan Bauhuis over rechts de aanval , kwam de zestien in en gaf de bal onbaatzuchtig aan Jens Bent die de 2-0 fraai inschoot. Maar daarna was het over , GWVV nam de wedstrijd over en wist in een onbeduidende aanval, zoals we al velen hadden gezien de 2-1 te scoren en dit gaf het geloof terug bij de gasten uit Varsselder. AD’69 wist de bal niet vast te houden, lange ballen naar voren waren meer bedoelt als overleven dan dat er een bedoeling achter zat en gestaag groeide het vertrouwen bij GWVV. In de 60e minuut kon Anthony Ikink met een fantastische redding de bal tegen de lat drukken en in de rebound werd de bal overgeschoten.

In de 77e minuut kwam GWVV toch langszij , GWVV kreeg een pingel nadat een speler onderuit werd gehaald, vervolgens was het een koud kunstje om de gelijkmaker te scoren. En waar AD’69 de schade moest beperken en misschien blij moest zijn met één punt en behoudend moest gaan spelen bleef het de aanval zoeken met alle risico’s van dien. In de 78e  minuut leidde Robin Assink zijn kostbaarste balverlies nu al bij zijn nieuwe broodheer. Het balverlies leidde een kort maar effectief offensief in wat leidde tot de 2-3 voorsprong voor GWVV die het niet meer zou afgeven. Dat AD’69 de laatste tien minuten tegen 10 van GWVV zou gaan staan (tweemaal geel dus rood), mocht niet meer baten.

AD’69 begint uitermate teleurstellend en verliest  tegen een concurrent in de ranglijst . Voorlopig is AD’69 is op zijn plek gezet en moet gaan  uithuilen terwijl er in de kleedkamers van GWVV terecht en uitbundig een feestje werd gevierd.