AD’69 heeft 2e helft nodig voor 3 punten.

70'
85'

4e klasse C

27 september 2020 14:00

AD’69 op bezoek bij Kilder, geen idee wat je ervan moet verwachten maar na de teleurstelling van vorige week kon AD’69 het niet maken om het weer te laten liggen en dus lag de focus op winst echter zou het niet een makkie worden. Sterker , Kilder opende de score in de 10e minuut met een mooi schot vanaf de zestienmeter en daarmee wist AD’69 wat het te doen had. Negen hele minuten had het nodig om de stand gelijk te trekken, Jeroen Scholten had een pegel in gedachten en wist de bal  onhoudbaar in het net te jensen. Toch zou Kilder nog de stand in zijn voordeel trekken voordat de scheidsrechter voor rust zou fluiten, in de 42e minuut wist Kilder de 2-1 te scoren toen keeper Anthony Ikink  los riep maar misgreep, de toen vrij liggende bal was een makkelijke prooi voor Kilder en hiermee werd de 2-1 gescoord . Voor de weinige Aaltense supporters was de conclusie snel getrokken; twee kansen voor Kilder brachten een 100% score terwijl AD’69 slechts 2 uit 5 kansen wist te verzilveren. Heel langzaam leek het een wedstrijd te worden waar de schuld overal lag behalve bij het team,  de  scheids had zijn dag niet, het gras was te lang, het veld te kort en de thee in de rust te heet…….

DSC_0398.JPG

AD’69 besefte maar al te goed dat het de tweede serie van 45 minuten effectiever met de kansen moest omgaan. In de 60e minuut kwam AD’69 eindelijk langszij met een scorende kopbal van Nick Ebbers uit een cornerbal van Dylan Bauhuis. Langzaam kreeg AD’69 overwicht in het veld en Dylan Bauhuis bracht met een fijn geslepen solo zijn ploeg op een 2-3 voorsprong.  Kilder gooide alles op alles en de verdediging van AD’69 draaide overuren. Robin Raben, normaliter een toonbeeld van rust wilde op routine in balbezit rouleren echter kwam ten val en vond er wat van, nam de bal in zijn val in zijn armen om hiermee de scheidsrechter duidelijk te maken dat hij moest fluiten voor een overtreding. De scheidsrechter kwam Raben deels tegemoet, fluiten deed de man in het zwart inderdaad echter was het voor de handsbal van Raben. Hiermee haalde Raben zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en dus mocht hij het laatste kwartier zijn team vanuit de dugout supporteren.

DSC_0314.JPG

Hiermee leek Kilder in voordeel te komen maar slechts 5 minuten na de exodus van Raben viel een speler van Kilder hetzelfde lot en stonden er opeens 20 man op het veld. En hoewel Kilder bleef rammen op de defensie van AD’69 bouwden de Aaltenaren de voorsprong uit toen Nick Ebbers zijn tweede van de dag scoorde met wederom een kopbal uit een vrij trap van Dylan Bauhuis. Met 4-2 had het een koud kunstje moeten zijn om de pot uit te spelen en dat is precies wat AD’69 zich niet mag veroorloven, juist dan gaat AD’69 slordig spelen en niet voor niks dat dan juist in zo’n fase een tegenstander weet te scoren. Dat is dat ook precies wat er gebeurde en met nog een paar minuten te spelen scoorde Kilder de 3-4. Werd het toch nog spannend maar Kilder kreeg het niet voor elkaar om ook nog een keer haar vierde te scoren waardoor AD’69 de drie punten terecht op zijn conto wist te zetten.