Zat2 wint in de allerlaatste minuut van AZSV8 3-2

5e klasse 14

10 oktober 2020 13:30

Scheidsrechter

A. (Adem) Topal

Op het hoofdveld op Zuid trok AD2zat alle registers open, was ook wel nodig tegen AZSV8 die met oud AD coryfee Ramon Vervelde tot nu toe puntloos over de Achterhoekse velden aan het dwalen was. Getergd en op zoek naar een winstpartij wisten de roodwitten in de 32e minuut de score te openen nadat er in de zestien van AD'69 onnodig een toonbeeld van paniekvoetbal werd gedemonstreerd. Gijs Piek kon dit slechts 7 minuten aanzien en trok de verhouding in het veld weer recht door met een fabelachtig afstandschot de 1-1 te scoren. AZSV bleef doorgaan met druk zetten en Jelle Polman had meer dan alleen zijn handen nodig om het doel leeg te houden, in de 43e minuut wist hij met zijn onderste ledematen redding te brengen anders had AZSV met een 1-2 voorspong de rust in kunnen gaan. Dankzij Polman zou dat niet gaan gebeuren. Sterker, AD2zat zou zelf nog scoren doordat Jeroen te Welscher in een samenspel met Gijs Piek de 2-1 voorsprong zou nemen. Direct na rust opende AZSV het offensief en ging op zoek naar de gelijkmaker. Maar wederom stond Jelle Polman in de weg, met werkelijk een fantastische redding wist hij een schot tegen de lat te werken en zo de stand voorlopig in het voordeel te houden. Maar AZSV bleef doorrammen en het had de voet van Lucas Winkelhorst nodig om de 2-2 te scoren. Doordat Winkelhorst het schot op doel blokkeerde werd de bal van richting veranderd en werd van een schot opeens een lob die zelfs Polman niet meer kon keren.  De aanvallende krachten van AZSV stapelden zich op en in deze fase mocht AD2zat nog blij zijn als het uberhaupt nog een punt uit deze wedstrijd zou slepen.

DSC_0332.JPG

De verrassing en verlossing kwam in de allerlaatste minuut toen Sam ter Haar met een geweldige pegel van een 20 meter afstand de AZSV-keeper volslagen kansloos liet en de eindstand op 3-2 bepaalde.