Scheidsrechter

T.J. (Thomas) Oostrik

verslag: Wat een wedstrijd.

Sparta was op tijd aanwezig en we konden op tijd beginnen.

Vanaf het begin gingen beide ploegen er stevig in.  AD''69 had vorige week laten zien dat het voetballend in vorm kwam en wou dit ook doorzetten in het veld vandaag. echter 2 minuten na het beginsignaal wist Sparta al bij het doel van d'69 te komen en met een hard schot de 0-1 te scoren.

De dames van AD waren gelijk wakker. De schrik zat er even in maar wisten zich ook al weer snel te herpakken en begonnen weer te voetballen zo goed en kwaad als het kon. De tegenstander was fysiek en verbaal duidelijk aanwezig en menig been van  de dames van AD waren hier slachtoffer van.  AD probeert echter toch zoveel mogelijk om de bal rond te laten gaan en hierdoor komt Rosa dan vrij voor de goal en rond netjes af. 1-1.               Sparta zocht daarna veel de strijd op en menig been en enkel werd dan ook het doelwit in plaats van de bal. AD probeerde toch het voornamelijk voetballend op te lossen en de bal het werk te laten doen en niet mee te gaan in het fysieke voetbal van Sparta ook al viel dat niet altijd mee.

Na ruim een half uur werd de doorgebroken Rosa in het elfmeter gebied van Sparta stevig onderuitgehaald waardoor de scheidsrecter niet anders kon doen dan en penalty geven.  Dit werd de  scheidsrechter die al verschillende zaken naar zijn hoofd had gekregen door de dames van Sparta niet in dank afgenomen. En natuurlijk kwam van de bank van Sparta weer het nodige commentaar . Ze wilden zelfs van het veld aflopen. Maar zelfs de grensrechter van Sparta moest erkennen dat het toch een terechte strafschop was.

De bal ging dus op de stip en Rosa bleef rustig en schoot  de penalty netjes binnen. 2-1.  Met deze stand gingen we daarna ook de rust in

In de rust elkaar toegesproken, Ja het is een fysieke wedstrijd maar we laten ons niet van de wijs brengen en blijven doen wat wij goed kunnen, voetballen en de bal het werklaten doen.

De start van de tweede helft was dan ook gelijk goed. de bal werd snel rondgespeeld en dat resulteerde al snel in enkele goals voor AD. binnen 10 minuten wist AD al weer 2 x te scoren. Eerst kreeg Eline een afgeslagen bal voor de voeten en twijfelde geen moment en ronde van dichtbij hard af,

3-1. En even later was het Celine die netjes de 4-1 binnen schoot.

Eline was vandaag scherp en  even later werd een afgeslagen bal vanaf de rand van het strafschopgebied door haar hard achter de keeper geschoten.  Het bleef een fysieke wedstrijd en verbaal liet de tegenstander ook duidelijk van zich horen wat de aanvoerster van Sparta ook op een gele kaart kwam te staan. AD bleef proberen zo goed als mogelijk te blijvn voetballen. Hierdoo kreeg Nienke na ruim een half uur de bal fijn toegespeeld en kon netjes afwerken 6-1.  Nog 1 keer kreeg Sparta de bal bij AD voor het doel van AD en ronde netjes af, 6-2. Dit was ook de eindstand

Wat was het een harde wedstrijd geworden. Niet leuk maar gelukkig gedaan wat we konden en  met winst afgerond.

Voorlopig zullen we vanwege de Corona niet kunnen voetballen. Hopen dat het niet zo lang gaat duren en toch weer snel weer snel aan het voetballen komen en dat we de stijgende lijn voort kunnen zetten.