Misterweg 211
7109BA
WINTERSWIJK MISTE
tel. 0543-565791

AD’69 wist het, MEC zou alles op alles gooien om deze pot te winnen. Alles behalve winst zou degradatie betekenen. Tegelijkertijd mocht AD’69 geen punt verliezen want de nacompetitie stond weliswaar te lonken maar er waren meer kapers op de kust. MEC begon zoals het te verwachten was, in een hoog tempo zocht zij de aanval en drukte AD’69 direct in de verdediging. AD’69 had het er verrekte moeilijk mee om vat te krijgen op MEC. De eerste 20 minuten verstoorde MEC ieder initiatief en de Aaltenaren kwamen er maar niet uit. Het tempo lag zo hoog dat het maar de vraag was hoelang MEC dit zou volhouden. In het tweede deel van de eerste helft kreeg AD’69 zijn kansen maar wist het niet om te zetten in een score. Met een 0-0 rust zochten beide teams de kleedkamers op en trainer Sander Hoopman kon absoluut niet tevreden zijn, teveel kansen werden niet benut en te vaak werd er balverlies geleden met alle risico’s van dien. Direct na rust bleek dat MEC de 15 minuten wapenstilstand vooral had benut om weer op adem te komen, het was weer een offensief richting het doel van Niels van Lochem en in de 49e minuut kwam MEC gevaarlijk voor het doel van AD’69. Gelukkig ging deze kans voorbij en in de rebound kreeg Michiel Ebbers de bal en gaf deze door aan Hidde Weenk die hiermee wel raad wist en de 0-1 scoorde. Dat was een welkome treffer maar lang kon AD’69 niet genieten van deze voorsprong. Vijf minuten na de score van AD’69 kwam MEC langszij, een puntgave kans voor MEC werd in eerste instantie met een meesterlijke redding door van Lochem om zeep geholpen maar uit de corner die daaruit volgde zag de verdediging van AD’69 er niet goed uit en in de kluts werd de gelijkmaker gescoord. Met deze stand was niemand gediend en gelukkig werd de verhouding na twee minuten weer recht getrokken.

Michiel Ebbers zette zijn broer Nick op het rechte spoor en laatstgenoemde scoorde in de 60e minuut de 1-2 amper twee minuten na de gelijkmaker.  Na de 1-2 liet AD’69 het weer lopen, het gaf MEC de gelegenheid weer te bouwen op de aanval en maakte het zichzelf weer onnodig moeilijk. MEC pakte het weer op maar inmiddels was het wel duidelijk dat MEC de krachten had verspeeld, het speelde voor wat het waard was maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Ondanks de voorsprong kon AD’69 het zich niet veroorloven om vrijuit te spelen, het was te riskant en wist dat MEC niets te verliezen had. Pas in de laatste minuut werd de bevrijdende 1-3 gescoord toen Wouter Spaargaren met een dieptepass Michiel Ebbers bediende, de aanname van de bal, de balbeheersing die Ebbers in een paar bewegingen liet zien was betoverend en in de afwerking op het doel liet Ebbers zien nog niets van zijn talent verloren te hebben. Met een 1-3 in de laatste minuut was het klaar, MEC degradeert en AD’69 blijft in de running voor de nacompetitie. Volgende week speelt AD'69 thuis tegen de inmiddels kampioen FC Bergh. Winst op FC Bergh brengt een nacompetitie weer een stapje dichterbij !!!