Bocholtsestraatweg 67 A
7121JB
AALTEN
tel. 0543-473918

Na de 3-1 nederlaag tegen concurrent ’t Peeske zag AD’69 zich afzakken naar stek 4. Hiermee hoefde het gevecht om nacompetitie nog niet verloren te zijn maar veel meer punten verliezen op de overige van de top 4 kon AD’69 zich niet veroorloven. Het zou wel heel mooi zijn als de concurrenten in 4C dat wel zouden doen. En verdomd, dat deden Dinxperlo en ’t Peeske wel en dus doet AD’69 met de punten tegen Keijenburgse Boys wel heel goede zaken en vindt zich op de deze zondagmiddag terug op plek 2 . Meer zal er echt niet inzitten want Bergh is de gedoodverfde kampioen in wording en voor AD’69 komt de nacompetitie steeds meer in zicht. Maakt niet uit, de Aaltense moeders krijgen dus een extra kadootje op hun dag van het jaar. De wedstrijd: AD’69 trad aan met maar slechts 3 man op de reservebank. Daarbij ook nog dat deze zondag een Tom Elferink (blessure) en Dylan Bauhuis (geschorst, 5e gele kaart) niet deel uitmaakten van de selectie. Dat betekende een andere bezetting in het veld en AD’69 moest daar de eerste 20 minuten nog aan wennen. AD’69 bouwde de aanvallen op vanuit de verdediging en probeerde daarmee KB vast te zetten op hun eigen helft. Dat lukte wonderwel hoewel daaruit in die fase zich nog geen kansen voordeden. Justin Grijsen was hierbij de man die zich veelal opwierp als aanspeelpunt en de defensie van KB had daar de handen vol aan. Vanaf minuut 20 werd AD’69 sterker en sterker, langzaam werden de nieuwe lijnen gevonden en de weg naar het doel kreeg ook steeds meer gestalte. Kansen deden zich nu wel voor, oa een kopbal voor Michiel Ebbers en een schot zonder vaart van Hidde Weenk waren de eerste waarschuwingen aan het adres van KB. Altijd blijft dan het gevaar dat er zich een counter voordoet maar achterin hadden Jeroen Scholten en consorten het goed voor elkaar. In de 32e minuut testte Jeroen Scholten even de paraatheid van keeper Niels van Lochem, de kopbal terug was bewust iets te kort en bood hierbij een scoringskans aan KB, geluk voor Scholten en de rest van AD’69 dat de bal slordig naast werd geschoten. In de laatste 10 minuten van de eerste helft werd KB wat brutaler en kwam er wat meer uit. Dit bood vervolgens weer wat meer ruimte aan AD’69 en het was bijna Justin Grijsen die na een voorzet van Bram Bulsink en wat slalommende bewegingen uiteindelijk de tweede paal raakte, tot dusver de grootste kans voor AD’69 voor rust. Er weer bleek KB gevaarlijk in de counter toen een minuut na de kans voor Grijsen de bal met een voorzet voor het doel van van Lochem werd gegeven, een inglijdende man van KB kreeg de punt van zijn schoen tegen de bal maar wist de richting er niet aan te geven, met geluk voor AD’69 werd deze naast geschoten. In de 47e minuut van de eerste helft kwam AD’69 dan toch op voorsprong. Na een overtreding op Wouter Spaargaren en waaruit een vrije trap volgde gaf Robin Assink de ultieme gelegenheid aan Michiel Ebbers om met het hoofd de 1-0 te scoren, bij de tweede paal vond Ebbers het gaatje naast de keeper en vlak voor rust werd de 1-0 gescoord. Na rust ging KB direct in de aanval en torpedeerde hierbij het dak van het doel van van Lochem. AD’69 was gewaarschuwd en moest ervoor waken dat KB niet langszij zou komen. Gelukkig liep er ook nog een Wouter Spaargaren in het veld en hij kreeg het voor elkaar om in de 49e minuut met een wondermooie lepel over de keeper de 2-0 te scoren. Dat was wel heel lekker zo vroeg in de tweede helft en zou mogelijk KB op zijn knieën kunnen leggen ware het niet dat amper een minuut na de 2-0 KB alweer de kans kreeg en benutte waardoor de 2-0 voorsprong teniet werd gedaan. De 2-1 gaf KB al vroeg in de tweede helft hoop dat er nog meer te halen was en AD’69 heeft dan te vaak de neiging zichzelf in de verdediging te drukken en daarmee de ruimte te bieden aan de tegenstander. Enig geluk had AD’69 toen in de 56e minuut een rode kaart volgde voor een aanvaller van KB die onbehouwen het duel aanging met Jeroen Scholten. Met een 11-10 verhouding in het veld zou men een AD’69 verwachten die de 2-1 rustig zou gaan verdedigen en daar waar mogelijk de voorsprong zou uitbouwen. Dit gebeurde niet, AD’69 speelde opeens zonder enige reden onverklaarbaar paniekvoetbal, totaal geen overleg , geen leiderschap en iedereen deed maar wat. In deze fase blesseerde een KB-speler zich en heel kort stond AD’69 met een 11-09 in het veld en juist in deze fase scoorde Hidde Weenk de 3-1. Deze 3-1 kwam wel op het meest welkome moment van de wedstrijd, AD’69 vond de rust terug en kwam weer beter in zijn wedstrijd. In de 78e minuut kreeg Lars Rave de kans op de 4-1 maar hij zag zijn schot naast het doel verdwijnen. De laatste 10 minuten van de wedstrijd was het een zaak voor AD’69 om de wedstrijd uit te spelen zonder kansen te gunnen aan KB. Dat lukte en had zelfs nog vaker kunnen scoren echter een drietal kansen (Justin Grijsen, Nick Ebbers en Roel Penterman) gingen aan het net van KB voorbij. Met een 3-1 winst wordt AD’69 de nieuwe runner up in 4C en maakt zich op voor de volgende Treff, donderdagavond uit tegen GWVV om 20:00 !! Be there !!