AD’69 stelt nacompetitie noodgedwongen een week uit. 1-2 Verlies tegen Kampioen FC Bergh.

AD '69 1

1 - 2

FC Bergh 1

Michiel Ebbers (intikker)
86'

tel. 0543-473918

AD’69 had vandaag deelname aan de nacompetitie kunnen veiligstellen, had het een punt uit de pot tegen Bergh moeten slepen maar deed dat met een 1-2 nederlaag niet. En dat AD’69 zou verliezen was achteraf absoluut niet nodig, qua kansen was de verhouding juist heel anders, AD’69 had het gros van de kansen terwijl die van Bergh op één hand te tellen waren, maar ja als er niemand is die het afmaakt sta je na 90 minuten met lege handen. Na de aftrap bleek dat beide teams aanvallend waren ingesteld, amper 40 seconden had Bergh nodig om gevaarlijk uit te komen met een schot die ook maar net naast ging. In de 3 minuten die daarop volgden liet ook AD’69 zien dat zij met aanvallend voetbal ook tweemaal bij het doel van Bergh verschenen. In de 4e minuut zorgde een weifelende keeper Niels van Lochem dat na een vrije trap een hoge bal voor doel niet klemvast werd gehouden, de bal viel dood neer en kon eenvoudig worden ingetikt omdat ook de verdediging verzuimde in te grijpen. Op een lullige manier werd Bergh hier wel heel gemakkelijk aan de voorsprong geholpen. En nu was het weer aan AD’69 om met een vroege tegenvaller te dealen. De eerste kans na de 0-1 was voor Jens Bent die amper een minuut na de openingstreffer de gelijkmaker op zijn slof had, zijn kans ging over maar was wel het startschot voor de vele kansen die volgden. Met kansen voor Dylan Bauhuis, vervolgens voor Justin Grijsen, Wouter Spaargaren en Bram Bulsink alle in de eerste 15 minuten had AD’69 allang op gelijke voet moeten komen met Bergh maar als AD’69 de laatste weken wel ergens in uitblonk was het wel in kansen creëren maar moeite hebben om het af te maken. Talloze kansen deden zich voor maar er was in de eerste helft niemand die het laatste zetje tegen de bal kon zetten. Het beginschot voor de tweede helft was ook maar net gegeven en de gelijkmaker lag op het hoofd van Michiel Ebbers, een vrije trap van Dylan Bauhuis na een overtreding op Wouter Spaargaren leidde tot een kopkans voor Ebbers die de bal tegen de paal kopte. Razend snel was Bergh in de counter en moest Niels van Lochem met een redding de 0-2 voorkomen. In de 55e minuut wederom een kopbal op de paal , nu door Dylan Bauhuis, maar de gelijkmaker wilde maar niet volgen uit de vele kansen die zich voordeden. Vanaf nu was het weer een eenrichtingsverkeer naar het doel van Bergh. AD’69 was in deze fase de bovenliggende partij maar dat alleen is niet voldoende om te scoren, zoals eerder gemeld, AD’69 miste in de wedstrijd een afmaker. In de laatste fase werd AD’69 wat slordiger in de balbehandeling waardoor het leek dat AD’69 er geen geloof meer in had. Toch hervond AD’69 zich en de kansen stapelden zich weer op. Ook in de laatste kwartier was AD’69 weer veelvuldig voor het doel van Bergh te vinden maar die ene en dan ook de enige counter van Bergh die zich pas in de 84e minuut voordeed leidde tot de 0-2 voorsprong en hiermee leek alle hoop op een punt voor AD’69 vervlogen. Maar AD’69 zette alles op alles en hoopte op een ontsnapping in de laatste minuten van het spel, al vaak waren de laatste minuten gelukbrengend geweest. Jeroen Scholten waagde het als eerste na de 0-2, hij jatte de bal vlak voor de achterlijn van de verdediger maar Hidde Weenk kreeg de voet er niet goed tegen aan, volledig uit de richting ging de kans voorbij.
DSC_0134.JPG
Twee minuten later zou het wel lukken toen Hidde Weenk nu wel de bal recht op de schoenen kreeg, de keeper had een fantastische redding in petto en hield de bal vlak voor de lijn, Michiel Ebbers aasde op deze kans en wist de bal al dan niet met de hand over de doellijn te drukken. Met een 1-2 kwam de 2-2 in zicht en Jeroen Scholten kreeg in de allerlaatste minuut (de 95e) met een schot op doel de laatste kans, weer stond de keeper paraat en bracht redding en hiermee de 1-2 winst voor Bergh in veilige haven. Met nul punten moet AD’69 het dus doen in de laatste pot van de competitie. Uit tegen Etten wordt dus de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.