Haartsestraat 57
7121WJ
AALTEN
tel. 0543-471526

Lang was er naar uit gekeken, Zat2 had nog geen wedstrijd verloren, had al van destijds nr 1 (FC Bergh) gewonnen en tegenstander AZSV6 had alles op één gelijkspel na overal de drie punten gehaald. Deze ontmoeting op veld 4 had dus alle ingrediënten voor een vermakelijke pot die om 12:45 zou starten. AZSV wilde na de toss van helft wisselen en alles leek erop dat zij met een doordacht plan de strijd tegen AD’69 wilde aangaan, tenslotte had AD’69 nog geen wedstrijd verloren.

Vanaf het startschot was het een eenrichtingsverkeer van AZSV richting het doel van Jelle Polman, vanaf de bank werd het aanschouwd en gevreesd voor een walkover en een slachting met grote cijfers welke voor de rust al zou worden behaald. De weinige keren dat AD’69 op de helft van AZSV aan de bal kwam waren op één hand te tellen. Daarnaast beschikte AZSV over een volle bank en in minuut 30 werden 3 stukken vers rood vlees in de wei gezet. Echter konden ook deze drie er niet voor zorgen dat de 0-0 waarmee was begonnen zou wijzigen in een voorsprong voor AZSV. Inderdaad, AD’69 overleefde de eerste 45 minuten, een achterstand werd voorkomen, Jelle Polman was goed ingeschoten en wie weet zou er in de tweede helft wat kansen voordoen want de aloude voetbalwet “Als ze aan de ene kant niet vallen, vallen ze dus aan de andere kant”, misschien deze keer voor AD’69 gelden. Na 10 minuten in de tweede helft deed zich de grootste kans voor het doel van AD’69 voor, twee opeenvolgende schoten werden afgevuurd, de eerste werd door Sam ter Haar gekeerd en bij de tweede kon Jelle Polman de helpende hand bieden waardoor bij AZSV wederom uit  wanhoop  de armen de lucht ingingen. Om klokslag 14:00 werd er wederom 3 man bij AZSV gewisseld en coach Korten kon hieruit de conclusie trekken dat AZSV hiermee het slotoffensief zou inzetten. Alle seinen stonden hiermee op rood en AD’69 inclusief de 2 wappie’s wisten wat hun te doen stond. Vooralsnog was het nog steeds 0-0 en een puntje was nog steeds haalbaar. Tot ver in de tweede helft bleef AZSV hameren op de verdediging van AD’69 en tot dusver was het nog steeds een kwestie van overleven voor AD’69, de frustratie groeide met de minuut bij AZSV echter bleef het spel sportief en had de scheidsrechter geen moeite om het spel in goede banen te leiden. Maar het stormen op het AD-doel gaf tegelijk ook kansen op een counter richting het AZSV-doel. Met name Jordin Blom en Kilian Bennink stonden scherp , deden hun deel in de verdediging maar kregen steeds vaker de bal van oa Sam ter Haar en Jesper Elferink. En verdomd, vijf minuten voor het officiële einde kreeg Kilian Bennink de bal en vuurde vanaf randje zestien de bal diagonaal onhoudbaar in het net. 85 minuten lang had AZSV op het doel van AD’69 geramd en aanvoerder Bennink liet koelbloedig zien hoe het dan wel moest.
DSC_0137_2.JPG

AD’69 wist het nu wel heel zeker, de aankomende 5 minuten zouden de zwaarste worden van de hele wedstrijd, wist ook dat de scheids er tijd bij zou trekken ivm een aantal blessurebehandelingen. In totaal zou de scheids er drie minuten bij de 90 optellen en AZSV had dus 8 minuten om er nog een gelijkspel uit te trekken. Echter was het weer AD’69 die het net vond, een haarscherpe voorzet van wappie Hubers in de 92e minuut zorgde ervoor dat Jeroen te Welscher met een kopbal de 0-2 eindstand bepaalde. Duidelijk dat hiermee het offensief van AZSV geen enkele zin meer had, het moraal was geknakt en een reden voor een lange derde helft was hiermee op de agenda gezet. Hetzelfde gold overigens ook voor Zat2 maar ons bier smaakte een stuk lekkerder. Het is nog te vroeg om de platte kar te bestellen maar een offerte opvragen kan geen kwaad.