Sam Kawabata 2x
Gijs de Lauw 1x
Joep Wubbels 11x

Vandaag vertrokken we in het donker richting Winterswijk. Niet erg milieubewust, maar gecompenseerd door de elektrische auto 😉 van de familie Navis gingen er veel ouders mee die onder het mom van begeleiding de wedstijd mochten bekijken.

We begonnen ondanks de vroegte messcherp aan de wedstrijd. De wedstijd was nog geen 4 minuten onderweg toen Joep de eerste 3 doelpunten van vandaag al tegen de netten had geschoten. Wat een lekker begin.

Ook achterin stonden we vanaf het begin goed georganiseerd. Pepe en Sam hielden achterin de tent dicht, terwijl de vandaag erg goed spelende Storm die ballen verdeelde over de spitsen Luuk en Joep.
We konden niet voorkomen dat Winterswijk wat terugdeed en hiermee was de stand 1-3 bij de Time-out. Kort na de time-out kreeg pechvogel Jent de bal keihard tegen zijn hoofd. Even over de wangen wrijven en toen ging het wel weer. Met zijn “kopbal” werd wel een gevaarlijke aanval van Winterswijk afgeslagen. Bikkel.

Vandaag hadden we 4 wissels. Er werd flink door gewisseld, maar aan kwaliteit werd niet ingeboet. Ook organisatorisch bleef het goed doorlopen. We kregen een corner. Bij ons worden die in de regel genomen door Pepe. Zo ook deze. Pepe dacht even terug aan 2 weken geleden toen hij ineens scoorde. Vandaag probeerde hij dit nogmaals! Er was een beentje van Winterswijk voor nodig maar de bal ging er wederom ineens in. Winterswijk was even van slag en hierdoor liepen we uit naar 1-6. Winterswijk liet zich niet van de wijs brengen en knokte zich terug in de wedstrijd. Verdedigers Jack en Bram konden niet voorkomen dat Winterswijk scoorde en hiermee de ruststand bracht op 4-6.

Een goede eerste helft. In de rust gaf Bram aan dat hij wou keepen. Gijs wou wel in de spits. Bram had een rustige 2e helft maar bij de penaltys kon hij zijn keeperstalent tonen. Gelegenheidsspits Gijs pakte zijn doelpuntje mee en dat moest gevierd worden. Trotser kun je Gijs niet maken! Mooi man.

Toen het hoogtepunt van de wedstrijd. Dylon nam een bal aan de zijkant en dribbelde het veld in. Hij hield overzicht en passte de bal naar de geheel vrijstaande Sam die met een droge schuiver een prachtig doelpunt maakte. Mooi samenspel van AD.

Ook Storm was nog erg dichtbij een doelpunt. Hij schoot keihard van afstand. Helaas kon de keeper er nog net de hand achter krijgen. Net geen wereldgoal voor Storm.

De tweede helft was het erg goed voetbal. Joep had geen medelijden met Winterswijk en scoorde er lustig op los. Ook Sam liep over van zelfvertrouwen na zijn doelpunt en scoorde zijn 2e van vandaag. In totaal scoorden we 15x. 15x! wat een feest om naar te kijken