Bocholtsestraatweg 67 A
7121JB
AALTEN
tel. 0543-473918

AD’69 zakte zowat door de ondergrens maar met een Schwalbe van Dylan Bauhuis in de 72e minuut die vervolgens leidde tot een penalty en dus de 1-1,  voorkwam het een blamage echter met een gelijkspel kan AD’69 absoluut niet tevreden zijn.

AD’69 had amper afgetrapt of het stond al tegen een 0-1 aan te kijken, een kopbal terug van Jeroen Scholten op keeper Ikink werd door Ikink wel zo verschrikkelijk knullig verwerkt en verloren dat de aanvaller alleen nog maar tegen de bal hoefde te lopen om een 0-1 voorsprong te nemen. Een vroege tegenvaller terwijl er nog 90 minuten te spelen waren was natuurlijk nog te overzien en AD’69 nam na de 0-1 direct het initiatief. Vele aanvallen zouden volgen , veelal over de flank want centraal door het midden was er geen doorkomen aan. Lage voorzetten vanaf de flank werden onschadelijk gemaakt en de muur van verdedigers hield stand. Hoge ballen die richting het doel gingen waren veelal voor de kleinste man van het veld , nl de keeper van MEC die bij het gros van de voorzetten de vuisten tegen de bal kreeg. Hierdoor leek het wel dat AD’69 vooral tegen zichzelf aan het voetballen was en dat ging ten koste van het kijkgenot voor het thuispubliek die meer plezier beleefde aan het mooie zonnetje dan aan het geboden spel. Met een 0-1 achterstand verdween AD’69 voor de rust richting de kleedkamers en het kon niet anders dan dat AD’69 met maar één opdracht het veld voor de tweede helft zou gaan betreden, heel rap de druk opvoeren, gelijk maken en op zoek naar  de voorsprong want voor de derde maal achtereen punten laten liggen zou betekenen dat het de aansluiting met de top gaat verliezen.  En AD’69 verhoogde de druk,  MEC kwam amper op de helft van AD’69 en werd volop in de verdediging gedrukt. Het werd een herhaling van zetten, AD’69 was volop in de aanval en MEC vond het wel best, vertraagde de spelhervattingen en loerde op de counter. In de 72e minuut trapte de scheidsrechter in de Schwalbe van Bauhuis, in een eerdere poging leverde dat nog een gele kaart op maar 8 minuten later was het toch raak. De aanvoerder van MEC ging hierbij gierend uit zijn ster, protesteerde hevig en dit gaf aanleiding voor de scheidsrechter om tweemaal wegens protesteren de gele kaart te trekken. Aan Tom Elferink om de penalty te verzilveren en hiermee verscheen een 1-1 op het scorebord. Uiteraard ging AD’69 volop door met het druk zetten op MEC.  Het overwicht in mankracht werd in de 83e minuut om zeep geholpen toen Justin Grijsen ook met tweemaal geel  naar de andere kant van de omheining werd gezonden. Eenmaal geel voor een gestrekt been en de tweede geel voor het toewensen van de scheidsrechter  trok  de verhouding in het veld weer gelijk. Ook in de laatste minuten bleef AD’69 de druk opvoeren maar alle kansen, en ze waren talrijk, werden door keeper & co om zeep geholpen. Met 3-4 minuten naspeeltijd was het voor de scheidsrechter voldoende, floot af en waar MEC blij was met een punt kon AD’69 wederom een wond likken. 7 punten verlies in 3 wedstrijden maakt dat AD’69 voorlopig afhaakt in de race naar promotie.