Montferlandsestraat 5
7041CJ
'S-HEERENBERG
tel. 0314-668622

Na een minuut stilte vanwege het overlijden van een oud bestuurslid van FC Bergh ging na de aftrap het groenwit deze avond volledig nat, AD’69 had in de topper niets in te brengen tegen FC Bergh en had geen enkel moment zicht of recht op een punt.

Vaste krachten (Jeroen Scholten , Bram Bulsink en Hidde Weenk) waren niet aanwezig en dat geldt ook voor de geblesseerde Anthony & Joshua Ikink en Justin Grijsen, toch 6 man maar het zou te gemakkelijk zijn om dat als excuus aan te voeren voor de forse nederlaag van 6-1 welke AD’69 op het goed bespeelbare kunstgras van FC Bergh zou leiden. Het veld was wel erg breed uitgemeten en daar wist FC Bergh goed gebruik van te maken want het gros van de aanvallen vonden plaats over de flanken en AD’69 had daar de nodige moeite mee. De 1-0 welke in de 3e minuut zou vallen werd dan ook over de flank voorbereid en de voorzet die daaruit volgde kon door een volledig vrijgelaten aanvaller worden ingetikt. Dat betekende dat al zeer vroeg AD’69 zich moest herpakken terwijl de lijnen met name in de verdediging nog niet duidelijk waren. Het gemis van routinier Jeroen Scholten was in deze wedstrijd duidelijk merkbaar. In de 8e minuut kwam AD’69 toch langszij toen Tom Elferink een vrije trap zou nemen waarmee hij Nick Ebbers in het vijfmetergebied de intikker aanbood de 1-1 te scoren. Heel even leek dit op wederopstanding van AD’69 echter deze Paasgedachte kwam te vroeg. FC Bergh was absoluut niet onder de indruk van de gelijkmaker en zette wederom de druk op de AD defensie. Het zou slechts tot de 11e minuut duren toen er weer gescoord werd. Bij een schot op doel kreeg Niels van Lochem de bal niet klemvast waardoor een aanvaller van Bergh de bal simpel voor het scoren had. Dat het na de 2-1 nog geen 90 seconden duurde voordat de 3-1 werd gescoord zegt heel veel over gemis aan routine achterin. Het klopte deze donderdagavond voor geen kant bij AD’69. De vleugels van FC Bergh werden keer op keer bediend en zij wisten telkenmale hun spitsen van scherpe voorzetten te voorzien terwijl AD’69 geen vat op de aanvallen kreeg. Tegenvaller was dat Lars Rave die zich de laatste weken sterk aan het ontwikkelen was om een wissel vroeg, wederom last van de hamstring door het hoge tempo noopte hem eruit te gaan. Roel Penterman werd zijn opvolger. De 4-1 in de 28e minuut was exemplarisch voor de verhoudingen in het veld. De aanval die door Bergh werd ingezet kon zonder verstoring van AD’69 tot achter de doellijn worden doorgezet. Het werd bijna sneu om aan de zijlijn getuige te moeten zijn van de teloorgang van AD’69 en nog een steek in de rug volgde in de 34e minuut. Een hoge bal werd onder controle gebracht door een Bergh-speler en in de draai naar het doel verloor Thomas Oostrik het van de zwaartekracht, kwam ten val en zag in zijn spiegel kansloos de aanvaller de 5-1 scoren. In de naspeeltijd van de eerste helft liet Bergh heel even toe dat AD’69 in de persoon van Wouter Spaargaren nog een schot op doel kon plaatsen, helaas stond de keeper paraat om die bal uit de verre hoek te pareren.

Na rust nam AD’69 heel even het noodzakelijke initiatief en zocht de aanval richting een score. Kansen deden zich ook inderdaad voor en met name Tom Elferink kreeg in de 55e minuut een kopkans die hij richting de bovenhoek van het doel wist te werken. Wederom had de keeper een redding in petto waardoor er niet gescoord werd. Ook Jari van Zuilekom werd tweemaal in stelling gebracht maar kreeg de bal maar niet onder controle. Met in de 58e minuut de kans voor Dylan Bauhuis die ook de keeper niet wist te passeren leek AD’69 het hoofd te buigen, het was vanavond waarschijnlijk niet gegeven om hier met een punt het pand te gaan verlaten. En terwijl AD’69 kans op kans niet wist te verzilveren stond daar opeens in de 62e minuut een Bergher aanval op stapel en zij gaven AD’69 een lesje effectief aanvallen. Na een spelhervatting stond men opeens ongehinderd voor het doel van AD’69 en lieten zien dat scoren echt geen hogere wiskunde hoeft te zijn. Met 6-1 was de wedstrijd echt wel gespeeld en Bergh trok na de zesde treffer de wedstrijd weer naar zich toe. Bram Dekkers werd met het oog op de wedstrijd van zondag vroegtijdig gewisseld en op de app zag men langs de lijn dat het enige pluspuntje van deze avond was dat ’t Peeske ook twee punten zou laten liggen. Dan blijven de gevolgen van het verlies toch nog een beetje binnen de perken hoewel het gezichtsverlies van een 6-1 nederlaag niet makkelijk te negeren is. AD’69 speelde als een natte krant en moet zich gaan revancheren in de volgende pot van aankomende zondag uit tegen Ulftse Boys. Hier moet gewonnen worden,  niet alleen voor de stand in de competitie maar temeer ook voor het gevoel van eigendunk want deze heeft in ’s Heerenberg toch een aardige deuk opgelopen.