Bocholtsestraatweg 67 A
7121JB
AALTEN
tel. 0543-473918

GWVV, altijd lastig, vorig jaar had AD’69 nog met 2-0 voorgestaan en uiteindelijk toch met 2-3 verloren en dus was de equipe van Sander Hoopman gewaarschuwd. In de warming up viel keeper Anthony Ikink geblesseerd van het lijstje en dus moest Niels van Lochem zijn opwachting maken terwijl het lijstje met geblesseerden al redelijk omvangrijk is. De 3 J’s (Justin, Jens en Joshua) en Mitch Lodewick waren niet aanwezig, daarbij opgeteld de afwezigheid van Roel Penterman en dat maakt dat de grote selectie van 20 man toch geen overbodige luxe blijkt te zijn. Maar ook GWVV had zijn personele problemen , zo stond oa de reservekeeper op doel. Vanaf het begin had AD’69 het initiatief en speelde het spel zich vooral af op de helft van GWVV. In de 10e minuut zou de eerste aanslag op Dylan Bauhuis plaatsvinden, de matig fluitende scheids zag er geen kaart in, wel een vrije trap die Jeroen Scholten op de keeper schoot.
DSC_0037_2.JPG

Toch hoefde AD’69 niet lang te wachten op de eerste goal, met een ingestudeerde vrije trap waarbij Jeroen Scholten voor de afleiding zorgde was het Tom Elferink die met zijn schot op doel de eerste treffer op zijn konto kon bijschrijven. Wederom een aanslag op Dylan Bauhuis werd in de 15e minuut bestraft met een gele kaart echter werd de vrije trap niet met een treffer verzilverd. Uiteindelijk zouden de overtredingen op Bauhuis ertoe leiden dat hijzelf ook in de fout ging en hierbij geel kreeg gepresenteerd. Tot de 30e minuut was GWVV nog niet gevaarlijk geweest en wist pas in het laatste kwartier voor rust in de buurt van het Aaltense doel te komen. In de 31e en 32e minuut kwam GWVV gevaarlijk voor het doel van van Lochem maar wisten niet de trekker over te halen. Vlak voor rust raakte aanvoerder Nick Ebbers dusdanig geblesseerd dat hij later in de tweede helft zou worden vervangen. De tweede helft begon zoals de eerste, AD’69 had weer het initiatief en GWVV liet het over zich heen komen. Meerdere kansen voor AD’69 deden zich voor, mn Tom Elferink werd vaak in stelling gebracht maar de 2-0 zou pas in de 65e minuut gescoord worden toen bij een hoge voorzet richting het doel van GWVV de opeens door een GWVV-speler met de hand werd weggeslagen waardoor de arbiter niets anders kon dan de bal op de stip te leggen. Aan Tom Elferink de eer om de 2-0 te scoren. Met een 2-0 voorsprong en met meerdere kansen op de 3-0 had AD’69 de wedstrijd makkelijk kunnen uitspelen maar een tegenstander als GWVV is een te stugge partij hiervoor, het blijft loeren op de kansen en dit zou de gasten in de 75e minuut gaan lukken toen uit een cornerbal een GWVV-speler met bruut geweld door de AD-verdediging stormde, de AD-verdediging had hierop geen antwoord en de speler verdween met lijf en bal ver over de doellijn.
DSC_0102_2.JPG
Met nog een kwartier te spelen en een 2-1 voorsprong tegen GWVV zag de wereld er opeens een stuk minder rooskleuriger uit. AD’69 wist dat nu de zwaarste 15 minuten van de wedstrijd zouden worden gespeeld. De grootste kans op de 3-1 deed zich voor in de 85e minuut, een speler van GWVV lag geblesseerd op het middenveld en het leek erop dat uitblinkend verdediger Thomas Oostrik de bal sportief richting de achterlijn van GWVV schoot. Dylan Bauhuis zag dit als een ultieme kans om de bal voor de achterlijn te onderscheppen en voor te geven aan Tom Elferink. Hoewel iedereen aan GWVV ermee rekening hield dat het spel toch zou worden stil gelegd door de arbiter ging het door en kreeg Tom Elferink de opgelegde kans op een 3-1. Met alleen de keeper voor zich kreeg Elferink het voor elkaar deze kans te verprutsen. En dan weet je het wel, dan gaat dus ergens anders wel gescoord worden. Gelukkig ging deze voetbalwet vanmiddag niet op want in de 93e minuut werd vanuit een vrije trap van Jeroen Scholten de bal met een kopbal van Dylan Bauhuis bij Tom Elferink aangeleverd, met een fantastische volley werd de bal richting het doel van GWVV gelanceerd en de keeper kansloos gelaten. Ver in blessuretijd viel de 3-1 eindstand hoewel GWVV tot de allerlaatste minuut, er zou in totaal ruim 10 minuten worden verlengd, op zoek bleef gaan naar een tweede doelpunt. Op basis van doelsaldo vindt AD’69 zich terug aan de kop in de competitie. Volgende week tegen FC Bergh die nu op de derde stek staat.