Kilian Bennink & co veegt vloer aan met laatkomer Vogido 2. Achtmaal scoren leidt tot 10-1 winst door Zat2.

tel. 0543-473918

Had u maar in de pauze de winstverdubbelaar ingezet, dan zat u nu op rozen. VOGIDO, nooit van gehoord, oet Twente…. Vogido, vrij vertaald “van op tijd komen zijn we niet”, kreeg het voor elkaar om veel te laat te verschijnen op Zuid. Daardoor kon scheids Topal pas om 13:45 voor het begin vd wedstrijd fluiten. Met een eerste kans voor Djayen Baboe in de derde minuut leek Zat2 af te stevenen op een vroege voorsprong ware het niet dat de keeper dit voorkwam. Vervolgens was het vooral de bal die van de wisselende contacten was, de wedstrijd kende een rommelig begin en in de 8e minuut was het voor Jesper Elferink genoeg, de wedstrijd kon wel een oppeppertje gebruiken, Zat2 mocht wel even worden wakker geschud. Elferink koos bij een aanval van Vogido ervoor om de tegenstander in de zestien tegen de grond te werken. Scheids Topal kon niet anders dan voor een pingel te fluiten. Deze nuttige ingreep van Elferink veroorzaakte waarschijnlijk wel weer het opspelen van een hardnekkige blessure later in de eerste helft, de kniespier deed weer au.

De 0-1 op het scorebord was inderdaad een wake up call voor de Zat2. Amper een minuut na de 0-1  kwam Baboe in balbezit en wist langs de lijn de bal naar voren te krijgen, met een voorzet richting doel lanceerde hij Kilian Bennink die de 1-1 in kon tikken. De Tukkers meenden genaaid te zijn omdat de bal de zijlijn zou zijn gepasseerd echter de bril van assistent scheids Winkelhorst was door de regen ietwat beslagen en kon dus de uitbal niet bevestigen. Het naaigevoel van Vogido vertaalde zich door wat harder spel en dit werd met een gele kaart bestraft na een harde overtreding op Kilian Bennink. Hiermee kwam de rust in het veld terug en kon Zat2 verder met waarvoor het op aarde was, nl winnen en iets met platte kar. In de 18e minuut werd fraai de 2-1 door Baboe gescoord en de tussenstand werd nogmaals uitgebouwd toen keeper Niels van Lochem in de 20e minuut met een gerichte uittrap Kilian Bennink in balbezit bracht , Bennink wist de verdediging en keeper uit te spelen zodat in de periode dat Vogido met 10 man in het veld stond tweemaal werd gescoord. Zelfs  met de volle elf in het veld kon dat  de scoringsdrift van Zat2 niet deren want vlak voor rust scoorde Bennink ook nog de 4-1 na wederom een voorzet van Baboe.

In de rust draaiden de wedkantoren op Zuid overuren, wordt de tweede helft er toch weer eentje van billenknijpen met een krappe winst of verlies of zet Zat2 nu wel door en bouwt het de score uit??

Uw verslaggever haalt al snel de angel uit het verhaal. Met nieuw ingebrachte spelers kwam Zat2 getergd uit de kleedkamer en met Kilian Bennink als frontman ging men direct weer door met scoren. Amper een minuut zou het duren en werd de voorsprong alweer vergroot naar de 5-1 door Bennink. Met een 6-1 (55e min) en 7-1 (56e min) door wederom Bennink was het duidelijk dat Vogido een maatje te klein zou blijken. Bennink nam iets gas terug en andere Zat2 spelers sprongen direct in dat gat. Jordin Blom deed wat aardige pogingen maar het echte werk werd geklaard door Jeran Luiten in de 61e minuut en Djayen Baboe in de 66e minuut door de 8-1 en de 9-1 te scoren. Blom bleef het proberen , kreeg de bal maar niet onder controle en moest in de 70e minuut toekijken toen Bennink wederom het goede voorbeeld gaf en de 10-1 eindstand op het scorebord zette. Blom zou in de slotminuten toch nog een keer het net vinden en was in de veronderstelling hiermee de eindstand op 11-1 gezet te hebben. Scheidsrechter Topal was een andere mening toebedeeld en keurde de goal af waardoor Zat2 met een mooi resultaat de warmte van de kantine zocht….en vond.