Eibergseweg 1
7104AS
WINTERSWIJK MEDDO
tel. 0543-569418

AD’69 startte in de inmiddels bekende opstelling. De eerste kans in de wedstrijd was voor AD’69, Hidde Weenk had al vroeg de openingstreffer op de slof maar deze kans ging voorbij. Het duurde niet lang voordat ook Meddo zichzelf in stelling bracht. In de 6e minuut moest keeper Robin Vonhof vol aan de bak om een 1-0 te voorkomen. Beide teams waren in de beginfase gelijk aan elkaar, Michiel Ebbers lanceerde met een voorzet Hidde Weenk en hij wist in de 21e minuut de 0-1 te scoren. Dat gaf wat rust aan de kant van AD’69, tegelijk viel het op dat Meddo zoekende was, het was geen schim van de tegenstander zoals wij die uit de voorgaande edities kennen. De voorhoede die altijd scherp was op de lange bal was onzichtbaar, en in die fase kreeg aanvoerder Nick Ebbers in de 38e minuut een grote kans op de 0-2, Ebbers was zelf het meest verrast door deze opgelegde kans waardoor ook deze kans voorbij ging. Vlak voor rust , in de 43e minuut had Jeroen Scholten een meesterlijke voorzet in gedachten en voorzag Tom Elferink hiervan, Elferink speelde zichzelf in de zestien vrij en kon knap de keeper in de lange hoek passeren en daarmee de voorsprong verdubbelen. Met 0-2 de rust ingaan weet je dat je in de tweede serie 45 minuten het zwaar gaat krijgen. Meddo ging vol op zoek naar de 1-2 en AD’69 had het er moeilijk mee. Het kreeg niet de rust , de druk van Meddo bracht AD’69 uit zijn spel en daar waar men er vanuit ging dat er gefloten zou worden op overtredingen liet de scheidsrechter veel doorgaan waardoor Meddo de grenzen van het toelaatbare ging opzoeken en daarin vaak het voordeel van de twijfel kreeg. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld, AD’69 had het geluk dat er bij Meddo veel fout ging maar ook AD’69 moest af en toe alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat Meddo echt gevaarlijk ging worden. Bram Bulsink, Thomas Oostrik en met name Robin Raben draaiden in de verdediging overuren om maar te voorkomen dat Meddo langszij zou komen.
DSC_0125_2.JPG
Groot schrikmoment vroeg in de tweede helft toen in een duel om de bal Levy Lodewick met de nr 3 van Meddo tegen de vlakte ging. Lodewick leek hierbij zwaar geblesseerd te raken maar kon na behandeling toch door . Hoewel AD’69 het zwaar had en vooral Robin Raben de reddende engel moest zijn kreeg het wel zijn kansen maar wist niet te scoren. Dat deed Meddo in de 76e minuut wel toen geklungel in de achterhoede van AD’69 ervoor zorgde dat Meddo kon scoren. Met nog een kwartier te spelen en een tegenstander die op dat moment niets meer te verliezen had brak er een fase aan waar AD’69 niet best wist te acteren. AD’69 werd volop in de verdediging gedrukt en had het er zwaar mee. De paar kansen die het kreeg kwamen niet uit de verf en werden te overhaast naast of over het doel geschoten. Het was weer peentjes zweten richting het eind van de wedstrijd en AD’69 had het geluk dat Meddo niet meer zou scoren waardoor AD’69 de drie punten die het verdiend had in de eerste helft mee naar Aalten mocht nemen.