Berghseweg 7 N
7076AD
VARSSELDER
tel. 0315-630414

Al snel werd duidelijk dat GWVV erop gebrand was om de bal in eigen bezit te krijgen en wilde men met name Dylan Bauhuis direct attaqueren op het moment dat hij werd aangespeeld. Het warme kunstgras deed wat met de 22 man op het veld, daarnaast was het ook de scheidsrechter die in beide richtingen niet altijd even consequent floot zodat de gemoederen het veld deed verhitten. AD’69 had het niet makkelijk hoewel de eerste kans voor ADspeler Jeroen Scholten in de derde minuut zich voordeed.  Lang duurde het niet voordat er zich een kans voor GWVV bijna tot scoren leidde, in de 5e minuut ging een bal gevaarlijk voorlangs buiten bereik voor keeper Vonhof. In de 8e minuut zelfs een GWVV-schot op de lat en een levensgevaarlijk schot uit een vrije trap wederom door GWVV liet de 0-0 op het scorebord staan. Toch was AD’69 niet geheel kansloos maar moest het wel wachten tot de 24e minuut toen Nick Ebbers naast kopte uit een voorzet van Robin Raben. Dit was het startschot voor een reeks kansen en vooral Kick ter Hedde vanuit de jeugd deed weer van zich gelden met én twee mooie passeer acties én twee schoten op doel waar de keeper zijn uiterste best moest doen op de schoten te keren. AD’69 was niet gelukkig in de afwerking op doel. Een schot op de paal door Dylan Bauhuis, een omhaal van Jeroen Scholten die weer de keeper op zijn weg vond misten allemaal het net. Aan de andere kant van het veld stond keeper Robin Vonhof meermaals zijn mannetje door  een aantal schoten op zijn doel onschadelijk te maken.

DSC_0055_2.JPG
Toch moest Vonhof en zijn verdediging machteloos toekijken toen in de 29e minuut bij een cornerbal de nr 9 hoog boven de verdediging de bal tot de 1-0 voorsprong kon koppen. Vlak voor rust kreeg AD’69 meerdere kansen maar het doel werd niet gevonden, zelfs niet toen in de 5e minuut van de blessuretijd Nick Ebbers de bal voorgaf  aan broer Michiel , helaas was de bal onbereikbaar en dus kreeg AD’69 niet zijn gelijkmaker vlak voor rust. Na het rustsignaal kon Robin Raben het niet nalaten om zijn ongenoegen te uiten over en naar de scheids. Voor de arbiter was dit de bekende druppel en toonde de gele prent aan de nr 6 van AD’69.

Na rust kwam AD’69 sterk uit de kleedkamers, Jeran Luiten had een afstandsschot in petto maar de keeper wist deze uit de kruising te drukken en kort hierna kwam Dylan Bauhuis een teenlengte tekort bij een voorzet van Michiel Ebbers. Pas vanaf minuut 60 kreeg GWVV wat meer kansen maar ook bij de gastheren bleef het scoren achterwege en mocht AD’69 blijven hopen op een gelijkmaker. In de 72e minuut een gele kaart voor Dylan Bauhuis die het niet kon laten om commentaar te leveren op het fluiten van de arbiter, dit betekende de 5e gele kaart en dus een schorsing voor de laatste wedstrijd van aankomende wedstrijd. Dat een minuut later ook Robin Raben een tweede kaart op zijn konto mocht schrijven was deels te wijten aan het fluiten van de scheidsrechter. Met 10 man een 1-0 achterstand goedmaken wordt een moeilijke en terwijl AD’69 het organisatorisch het achterin (zonder Raben) recht trachtte te zetten was het GWVV die hiervan maximaal wist te profiteren en een counter in een leeg achtergebied tot een 2-0 verzilverde.  AD’69 was niet zwakker dan GWVV maar kreeg het niet voor elkaar om te scoren, dat laatste deed GWVV wel en vergrootte de voorsprong tot een 3-0  in de laatste minuut.  Volgende week speelt AD’69 zijn laatste wedstrijd van dit seizoen tegen Vios Beltrum. ViosB verspeelde vandaag zijn laatste kans op het kampioenschap door met 4-5 te verliezen van degradant sc Meddo. Een laatste wedstrijd van dit seizoen betekent ook een einde van een tijdperk Dylan Bauhuis en de broers Nick & Michiel Ebbers in de eerste selectie van AD’69 1.