Lievelderweg 120
7137NB
LIEVELDE
tel. 06-27221080

AD’69 speelde de afgelopen weken zich het zweet in de naad om zich veilig te spelen en nacompetitie te voorkomen . Dat deed het met een kleine selectie heel verdienstelijk en dus was vorige week de euforie tegen Keijenburgse Boys merkbaar en werd dat volop gevierd maar het was mooi geweest als men dit had kunnen doortrekken in de wedstrijd tegen ERIX die zelf nog volop in de strijd zit om diezelfde nacompetitie te ontlopen.
Helaas was dit niet het geval, het was geen beste pot. Waar ERIX vanaf de eerste minuut liet zien te gaan voor de volle winst was AD’69 maar een schim van de gretigheid van eerdere wedstrijden. Dat ERIX in de 7e minuut de score opende was niet eens zo’n verrassende, AD’69 had daarvoor al tweemaal aan de deur van het ERIX-doel geklopt maar door het gemis aan scherpte aan ADzijde was uiteindelijk de voorsprong van ERIX niet eens zo onverdiend. Na de 1-0 probeerde AD’69 zich te hernemen maar het eigen spel was niet echt om naar huis te schrijven. Het was de lichtzinnigheid ten top, het was typisch een spel tussen een tegenstander die alles moest geven om te overleven tegen een AD’69 die al veilig was, niet mooi om naar te kijken, soms om zich aan te ergeren.

DSC_0128_2.JPG
Wat AD’69 nodig had was felheid in hun eigen spel, het gezapige tot aan de rust was niet om aan te zien en gelukkig had men op de bank een Sven Aalbers die vanaf minuut 46 wat meer peper in de strijd gooide. Direct zag men na de hervatting na rust de felheid toenam. De druk op de verdediging van ERIX nam toe en het was voelbaar dat AD’69 op zoek ging naar de gelijkmaker. ERIX werd meer en meer in de verdediging gedrukt en eindelijk liet AD’69 zich meer gelden . Was Aalbers in minuut 46 degene die extra peper in de strijd gooide, in de 77e minuut deed Scott Rademaker daar een extra toefje bovenop. De felheid, lees agressie die met hem in het spel van AD’69 werd toegevoegd was broodnodig en gaf extra spirit in de aanval richting de helft van ERIX. Met smaakmakers alleen wint men niet de strijd en duurde maar tot even na de entree van Rademaker toen eindelijk zich ook een afmaker meldde: aanvoerder Nick Ebbers, wist vanuit het niets met een miraculeuze bal de keeper van ERIX in de 79e minuut te verschalken en hiermee de 1-1 op het scorebord te zetten. De laatste 10 minuten van de wedstrijd waren vooral voor AD’69, het kreeg meerdere kansen maar het lukte maar niet om deze om te zetten in een score, tegelijk moest het zelf ook alle zeilen bijzetten om een 2-1 te voorkomen.
Al met al moet AD’69 erkennen dat een 1-1 niet meer dan terecht was. ERIX moest en dat zag men, AD’69 vond het wel prima, een verlies ging nou net iets te ver, voor een winst was men zeker in de eerste helft niet echt te porren….en dus mag men ERIX niet kwalijk nemen dat zij een 1-0 voorsprong verdedigden en zelfs probeerden het te uit te bouwen.