Bocholtsestraatweg 67 A
7121JB
AALTEN
tel. 0543-473918

Een deceptie voor AD’69, anders kan men het niet omschrijven. Twee gele kaarten voor gelegenheidsaanvoerder Dylan Bauhuis deden zijn team de das om waardoor met tien man het rechtzetten van een 1-2 achterstand niet mogelijk bleek.

Etten kent AD’69 nog uit het vorige seizoen, AD’69 verloor toen de laatste competitiewedstrijd waardoor Etten zich vrijspeelde voor de degradatieronde en AD’69 doorging in de nacompetitie. Dat AD’69 zich toen liet verrassen was misschien een waarschuwing dat Etten het voetballend niet onderdoet voor AD’69. Nieuw seizoen, nieuwe kansen en AD’69 wist wat het kon verwachten.

Etten kwam fel uit de startblokken en legde direct druk op de ADverdediging en met een schot op doel van AD’69 in de vierde minuut was het eerste wapenfeit voor Etten. Keeper Erik Heuvel van AD3 bracht hier redding. Na een kleine 12 minuten kwam AD’69 wat meer in het spel en wist het spel meer naar de helft van Etten te krijgen en de eerste kans was voor Jorrin Mateman die de bal net naast het doel kopte. Toch kwam Etten als eerste op voorsprong toen in de 15e minuut Etten middels een snelle combi de AD-verdediging uitschakelde, voor de aanvaller die toen vrij stond voor keeper Heuvel was het een koud kunstje om de 0-1 te scoren. Met de 0-1 was er nog niets aan de hand en AD ging op zoek naar de gelijkmaker en zou daar vier minuten later in slagen, Thomas Oostrik deed wat al weken in de lucht hing, in de trainingen vooraf liet Oostrik zien dat hij behalve verdedigen ook aanvallend vermogen heeft. Op randje zestien kwam hij in de gelegenheid om een schot op doel te wagen, hij deed dat met zoveel finesse dat de bal diagonaal ver buiten bereik van de keeper in het doel van Etten belandde . Zijn mooiste goal in 5 jaar AD1. De 1-1 leek bevrijdend te werken want AD’69 nam in de wedstrijd het initiatief over. Drie minuten na de gelijkmaker stoomde Dylan Bauhuis op naar de achterlijn en gaf een scherpe voorzet die door twee man van AD werden gemist waardoor de kans op een 2-1 voorbij ging.

In de 26e minuut ging het verkeerd. Michiel Ebbers werd tegen de grond gewerkt en daar waar werd gehoopt dat de scheids zou fluiten voor een overtreding was dat niet het geval. Hierdoor nam Etten de aanval over en werd een aanvaller op randje zestien gevaarlijk aangespeeld waardoor Thom vd Dobbelsteen niets anders kon dan ingrijpen waardoor de aanvaller ten val werd gebracht. Met een gele kaart werd Dobbelsteen bestraft en de gegeven penalty benut. In deze actie kreeg ook aanvoerder Bauhuis een gele kaart wegens het verbaal protesteren . Weer stond AD’69 tegen een achterstand te kijken. Met een gele kaart tegen deze scheidsrechter had Bauhuis beter moeten weten, speler en scheidsrechter hebben een verleden vwb het krijgen/geven van kaarten. Nog geen vijf minuten later vond de scheidsrechter weer een aanleiding voor het trekken van een gele kaart toen Bauhuis wederom verhaal haalde voor het al dan niet terecht fluiten bij een overtreding. Voor de scheidsrechter was de maat vol en had genoeg van Bauhuis. Een tweede kaart werd zijn deel en daarmee rood. Niet handig van Bauhuis die daarmee zijn team niet de beste dienst bewees. Vanaf dit moment moest AD’69 schakelen en met 10 man en nog ruim een uur te spelen zou het een zware pot gaan worden. AD’69 moest en zou naar voren, deed dat ook maar kreeg  niet de rust in zijn spel, maar ook Etten liet de aanval zien, had wel de rust in zijn spel gegeven het feit dat zij in de meerderheid waren. In de rust werden een aantal zaken omgezet. Sven Aalbers kwam erin en de opdracht was duidelijk, op naar de gelijkmaker en dus de aanval. Helaas was de eerste score weer voor Etten. Bij een cornerbal in de 53e minuut werd de bal over het gros van de spelers bij de meest verre speler van Etten afgeleverd. Deze wist de bal al koppend in de uiterste hoek van het AD-doel te plaatsen, hiermee werd de door trainer Sander Hoopman gegeven opdracht voor AD’69 nog moeilijker te vervullen. Het laatste half uur deed AD’69 zijn stinkende best maar het kwaad was in de eerste helft al geschied. De achterstand kon niet meer worden goedgemaakt, de scheidsrechter had de wedstrijd in de ogen van de staf van AD’69 kapot gefloten (of juist te weinig gefloten) en daarmee een groot aandeel in het verloop van de wedstrijd. Een gele kaart was er dus ook voor een staflid waardoor de kas van de bond weer extra wordt gespekt.

AD’69 verliest haar eerste competitiewedstrijd en moet op 2 oktober wederom aan de bak , ook in en tegen Meddo belooft het op kunstgras een stevige pot te worden. Zal dat moeten doen zonder de geschorste Bauhuis.