AD'69 Vr 1 heeft geen kind aan SVVN Nijverdal (1-10)

AD '69 VR1

5e klasse 5

1 december 2018 13:30

AD'69 VR 1 heeft geen kind aan SVVN Nijverdal (1-10) na een 1-6 ruststand

Via de doelpunten van Rosa ter Hedde  ( 4 )  Nienke Hermanides  (3 )  Marlena Oostrik  (  2  ) en een eigen doelpunt

Vandaag stond de wedstrijd tegen SVVN uit Nijverdal op t programma. Zij stonden onderaan de ranglijst maar toch een team om niet te onderschatten. Nog nooit gewonnen, maar zeer weinig tegengoals. Opletten geblazen dus en vanaf minuut 1 scherp er op!
Vanaf de eerste minuut was het team scherp en ging de bal rond. We creëerden al snel kansen, maar ze wilden er niet in. We wilden te graag scoren waardoor de bal teveel gebracht werd en daardoor SVVN de kans te geven de bal te onderscheppen. Ook achterin was het wat zoeken en werd er onrustig rond getikt. Nu een paar minuten kwam er meer rust in het spel en dit werd mooi afgerond door Rosa, 0-1. We bleven de druk op SVVN houden, maar de ballen werden steeds hard weg geknald. Dit leverde verschillende corners op. Nienke had vandaag een perfecte trap en legde de bal panklaar bij Rosa en die scoorde, 0-2. We hadden de smaak te pakken. De druk bleef op de goal van SVVN. Na een minuut of 8 werd de bal weer voor de goal gelegd. Elles kreeg er niet echt grip op, maar kreeg de bal toch richting goal. Een tegenspeler wilde de bal uit de goal lopen maar liep deze erin, 0-3. De druk bleef en SVVN bleef de ballen maar wegtrappen. Weer mocht Nienke een corner nemen. Hoog bij de tweede paal precies bij Rosa, 0-4. We bleven door gaan. Verschillende kansen en ballen werden op goal geknald, gescoord werd er even niet. SVVN kwam af en toe eruit. Achterin werd echter goed opgelet, de ballen werden voorin gebracht. Marlena kreeg door goed voorwerk de bal in de voeten en knalde met alle kracht de bal t net in, 0-5. We waren hiervan ergens toch onder de indruk. We lieten SVVN opkomen en zelfs afronden, 1-5. Bijna rust. Rosa vond t nog niet genoeg en ontkomt aan haar verdedigende tegenspeler en rond mooi af, 1-6.

Rust. Hier waren weinig woorden nodig. Ga door met wat jullie al doen. Hou de druk erop, laat de bal t werk doen en blijf doorgaan.

Zo gezegd zo gedaan. De dames pakten de draad weer op. Eline en Marith kwamen erin en Amber en Elles maakten even plaats. AD´69 VR 1 bleef hun spel spelen maar SVVN ging harder spelen. Menig duwtje en trapje deed pijn op enkels en kuiten. Toch lieten we ons niet uit het veld slaan. Na zes minuten kwam Nienke op snelheid voorbij de achterhoede en keeper en legde de bal mooi in de goal, 1-7. Na drie minuten kreeg Nienke de kans weer en rondde beheerst af, 1-8. Ondertussen werd Marlena enkele keten flink neergehaald. De scheids wist niet echt wat te doen maar floot dan maar in het voordeel van SVVN. Langzaam aan bracht dat geduw, getrek en geschop irritatie. Marlena kreeg de bal in de voeten. Neemt de bal op de pantoffel en de gooit alle frustratie in dat schot. De keeper dacht de bal klemvast te hebben, maar de bal was hard en schoot door de handen van de keeper, 1-9. De wedstrijd was bijna afgelopen. Toch wilde Nienke hier niets van weten. Ze ging een laatste keer op goal af, omspeelde de uitrennende keeper en rondde mooi af, 1-10. Nog even dan is de wedstrijd gespeeld. Na een scheldende speler van de tegenpartij en wat heen en weer getrek, floot de scheidsrechter af. GEWONNEN 10-1.

Als we er aan deden konden we ons wel de PERIODE KAMPIOEN noemen.

Nog 1 wedstrijd te gaan en dan zijn we over de helft en gaan we de winterstop in. Zaterdag a.s. thuis voetballen tegen Zelos om 15 uur.