AD'69 VR1 vernederen op Sportkamp Villekamp AZSV VR3 met 1-10

1 - 10

AD '69 VR1

5e klasse 5

23 maart 2019 14:45

De wedstrijd was te eenzijdig voor een uitvoerig verslag dachten wij.Na een 0-5 ruststand en na de 2e helft 0-10 voorsprong scoorde AZSV tegen 1-10.
Maar Judith heeft toch nog veel op papier gekregen. Dank hiervoor

AZSV vr3 - AD’69 vr1    1 - 10

Eindelijk mochten we weer aan het voetballen. De plaatselijke derby AZSV-AD’69. Helemaal achteraan, over de sloot, bij AZSV mochten we gaan ballen.  We wilden de draad weer goed oppakken na de winterstop. Enter Vooruit laat maar punten liggen, dat willen wij niet.

De eerste 20 minuten liepen weer wat stroef. Het wedstrijdritme zit er nog niet in. Ballen kwamen moeilijk aan en we waren meer bezig met redden als voetballen. AZSV kwam regelmatig dicht bij onze goal en kregen een paar kansen, die er gelukkig niet in gingen. Je zag ook dat we het middenveld veelal oversloegen, wat ons ritme en spel niet ten goede kwam. Na zo’n 20 minuten werd elkaar weer meer gevonden. Door elkaar te sturen en te coachen ontstonden er weer driehoekjes en rust in het elftal. Dit resulteerde erin dat Elles voor goal kwam en netjes afrondde, 0-1. We bleven druk houden op AZSV. Dat gaf mooie kansen, maar ze wilden er niet in. AZSV kwam echter steeds minder vaak bij ons doel. Na een minuut of 15 speelde Marlena zichzelf vrij voor goal en schoot hard de bal in goal, 0-2. Nog geen minuut later deed Nienke dit dunnetjes over en scoorde 0-3. Het ritme zat er weer in! We konden elkaar weer vinden. Zo kreeg Aquila de bal in de voeten en terwijl ze heel duidelijk was voor de wedstrijd dat ze niet kon scoren, rondde ze de bal netjes tussen de palen, 0-4. We bleven de druk op goal hoog houden. De achterhoede hield achter het veld schoon en de voorhoede gaf druk. Net voor de rust gaf dit voor AD nog de mogelijkheid om mooi af te ronden. Nienke rondde mooi af, 0-5.

Rust, ranja op het veld omdat het te ver terug lopen is. Dat had de scheids niet meegekregen dus voordat hij terug was, was iedereen mooi koud.
Tweede helft begonnen we met dezelfde druk als voor de rust. Er waren wat omzettingen gedaan maar de druk wilden we houden en de tweede helft minder het middenveld over te slaan en het middenveld te gebruiken om nog meer druk te zetten. Vanaf het eerste moment kon je zien dat de bal rond ging en na een kwartier werd Nienke voor goal vrij gespeeld en ze kon mooi inschieten, 0-6. De dames hebben de smaak te pakken. AZSV krijgt eigenlijk geen echte kansen om dicht bij onze goal te komen. Rosa kreeg steeds vaker de bal op t middenveld of voorin wat resulteerde in bijna elke volgende vijf minuten een goal, 0-7, 0-8, 0-9, 0-10. Hard en netjes rondde ze alle ballen af. Nu de wedstrijd uitspelen met deze mooie stand. Echter in de laatste minuut kreeg AZSV toch nog de kans voor onze goal te komen en met een een drollig balletje te scoren. De bal rolde net onder Amber door de goal in. Eindstand 1-10.
Top gedaan meiden. Volgende week gaan we naar Enter Vooruit. Dat zal ws iets minder makkelijk gaan worden. Blijf jullie eigen spel spelen en samen doen waar jullie goed in zijn!