AD'69 heeft de messen nog lang niet scherp. Verlies in beker tegen Longa'30 2. 4-1

Longa '30 2

4 - 1

AD '69 1

21'

Groep 3 29

6 september 2019 19:00

Dat AD’69 na het verlies tegen sv Grol wat recht te zetten had was wel duidelijk. Een goed resultaat tegen Longa’30 2 zou welkom zijn met het oog op de competitiestart over 2 weken. Goed hoeft nog niet eens winst te beteken, goed kan ook betekenen dat er gespeelt wordt met beleving en dat de opdrachten goed worden uitgevoerd zodat er met vertrouwen naar de competitiestart kan worden uitgekeken.  AD’69 begon deze wedstrijd zonder een aantal spelers, aanvoerder Nick Ebbers was niet eens in het land, Zila Ertunc, Lars Rave en Tom Elferink zijn nog steeds geblesseerd, Djayen Baboe kwam ivm werk pas later naar Lichtenvoorde en Recep Kaya was ivm werk ook niet beschikbaar.

Dat zijn forse aderlatingen en voor trainer Mark Schepers was het een opgave om de vele omzettingen toe te passen die zou moeten leiden tot een opstelling waarmee men de degens kon kruisen tegen een tegenstanders waarvan AD’69 een jaar geleden nog met 2-4 wist te winnen.

In de allereerste minuut kreeg Dylan Bauhuis al de bal in het net van Longa’30 ware het niet dat hij dat deed vanuit buitenspel zodat de scheids de goal moest afkeuren.

Schrikken was het voor AD’69 toen bij een kopduel om de bal Maik Gerling tegen de grond stortte en bleef liggen met een hoofdwond. Hoewel het achteraf allemaal meeviel was het verstandig om hem te wisselen waardoor dus vanaf de 7e minuut AD’69 het ook nog een keer zonder de routinier Gerling moest gaan doen. Aanvankelijk leek AD’69 gewapend tegen deze tegenvaller want kansen deden zich voor aan Aaltense zijde. In de 20e kreeg AD’69 zelfs twee kansen maar zowel Bauhuis als Timo vd Linde faalden in de afwerking, gelukkig was Bauhuis een minuut later wel de gelukkige toen hij de 0-1 scoorde na een pass van Michiel Ebbers. Lang genieten kon AD’69 niet want in de 25e minuut wist Longa’30  te scoren en deed dat 3 minuten nogmaals terwijl AD’69 compleet faalde in de verdediging. Met simpel inleveren vd bal en het niet tonen van vechtlust wordt het moeilijk voetballen als de tegenstander het wel laat zien. Met 2-1 ruststand was het duidelijk dat AD’69 niet tevreden kon zijn met het getoonde spel in de eerste 45 minuten. In de rust werd ook nog een keer Jens Bent met een blessure gewisseld. Met het oog op de competitiestart werd Jens Bent gespaard en dus gewisseld. Na de rust was Longa  de betere partij, beide teams kregen de kansen maar het was Longa die steeds gevaarlijker met de kansen omging. Dat er in de 57e minuut een penalty in het voordeel van Longa gegeven zou worden was niet meer dan terecht, het neerhalen van een aanvaller werd bestraft met een pingel en zou vervolgens worden benut zodat AD’69 tegen een 3-1 achterstand kwam te staan. AD’69 kon maar bitter weinig inbrengen, de kansjes deden zich wel voor maar veel potten kon AD’69 niet breken. Sterker nog, 3-1 zou niet de eindstand zijn, in de 80e minuut zou in eerste instantie de lat boven keeper Ikink nog redding brengen, in de rebound was Ikink kansloos toen de bal messcherp en keihard alsnog in het net werd geschoten waardoor de eindstand op 4-1 werd gezet.

AD’69 is nog lang niet klaar voor de competitie en heeft nog bergen werk te verzetten. Het is niet alleen het gemis van een aantal spelers die door blessures of werk niet aanwezig konden zijn. Een aantal spelers staan ook nog niet op scherp. Voor de volgende bekerwedstrijd doet zich nog een tegenvaller voor, Dylan Bauhuis zal niet van de partij zijn omdat in deze wedstrijd hij de tweede gele kaart in 2 wedstrijden kreeg waardoor hij geschorst is voor de derde editie in de bekercompetitie tegen Vios B welke aankomende donderdag in Beltrum wordt 20:15 uur gespeelt.