De trein AD2zat dendert door en wint van DZC'68 8 met ruime cijfers . 2-4

7 september 2019 15:15

Accommodatie

Onbekend

AD2zat weet wederom te winnen in de bekercompetitie en doet dat overtuigend.
Verstopt op veld 5, zowat aan de rand van de beschaving, mocht AD2zat opdraven voor de tweede pot in de beker in de wetenschap dat de eerste wedstrijd tegen FC Dinxperlo 3 verdiend thuis met 4-2 was gewonnen. Het publiek wat toen aan de zijlijn stond moest verrast zijn geweest door het frisse spel waarbij AD2zat voor de dag kwam. De winst van toen was niet meer dan terecht en met zelfvertrouwen ging men op pad naar het sportcomplex van DZC'68. Alle toegangswegen waren gebarricadeerd  en dus moest via de hockeyclub de toegang worden gevonden naar de kleedkamer. Onderweg werd daar veld 5 al gepasseerd en eenmaal omgekleed kon AD2zat weer hetzelfde pad aflopen vanwaar zij gekomen waren. Maar goed, het was prachtig voetbalweer en de heren hadden er zin an.
AD2zat begon ruim 8 minuten later dan gepland maar dat mocht de pret niet drukken, sterker nog, vanaf de allereerste minuut drong AD2zat de Doetinchemmers in de verdediging en in de 4e minuut zag Kilian Bennink de goalie te ver voor zijn hok staan en wist hem met een hoge bal die op tijd weer onder de lat verdween kansloos te laten. 0-1 voor en AD2zat ging door met druk zetten op DZC die daardoor niet in haar spel kwam. AD2zat had in de 10e minuut de voorsprong kunnen verdubbelen toen Jeroen te Welscher voor de keeper kwam te staan, tot scoren kwam te Welscher niet want de keeper was nu wel alert en keerde de bal. In de rebound had AD2zat het geluk dat een schot van DZC tegen de paal van keeper Glenneth Baten ketste anders was de gelijkmaker al vroeg gevallen. Toch bleef AD2zat de druk hoog houden en bijna nam te Welscher revanche toen hij met het nemen van een cornerbal de bal op de lat wist te tikken, helaas was er niemand in staat om de bal alsnog daar te leggen waar het hoorde en dus bleef het bij de 0-1 terwijl de kansen zich opstapelden. Ook in de 36e minuut kreeg Kilian Bennink zijn tweede grote kans maar ook deze zou niet in het netje vallen. Het zou duren tot de 43e minuut toen Gijs Piek over links de 16 indook en uiteindelijk de bal pasklaar voor Jeroen te Welscher aanleverde. Te  Welscher hoefde slechts zijn voet in de goede richting te plaatsen en slaagde wonderwel in die opzet en verdubbelde alsnog de voorsprong tot 0-2, en dit vlak voor rust.
Na rust kwam AD2zat uit de kleedkamers in de wetenschap dat winst te behalen was en dat het gewoon door moest gaan met dezelfde aanpak als in de eerst 45 minuten. Maar deed dat niet, het gaf DZC de ruimte door te verzuimen wat het juist wel deed voor rust. Hierdoor ging er meer en meer lukken aan Doetinchemse kant en kwam vaker voor het doel van Glenneth Baten. In de 60e minuut dreigde een mispeer van Glenneth Baten fataal te worden, een weg te schieten bal werd kompleet fout geraakt en ingeleverd bij een aanvaller van DZC. Met gevaar voor eigen leven wierp Baten zich voor DZC-speler en kreeg de bal klemvast in eigen bezit. Voor AD2zat was het in deze fase billenknijpen en nog geen minuut later kreeg DZC weer een dot van een kans, het geluk was aan Aaltense zijde toen de bal via de lat uit de gevarenzone wegketste.
AD2zat kreeg nu aanval op aanval voor zijn kiezen en had het volledig aan zichzelf te wijten dat DZC geloof kreeg in eigen kansen. AD2zat stoorde niet meer en gaf DZC alle tijd en ruimte om een aanval op te zetten.
In deze fase had AD2zat het geluk aan zijn zijde toen in de 66e minuut een speler van DZC hands maakte in de zestien waardoor de arbiter niet anders kon dan een penalty aan AD2zat te gunnen. Kilian maakte zich op voor zijn tweede treffer en dat lukte hem.
Met 0-3 leek de wedstrijd wel gespeeld maar DZC bleef geloof houden in een omslag in de wedstrijd en zou daarin slagen toen in de 70e minuut DZC loon naar werken kreeg met een mooi doelpunt uit een even zo mooie aanval. Met nog 20 minuten te gaan was er nog van alles mogelijk en AD2zat speelde al een tijdje niet meer zijn beste voetbal. Door beide teams werden er met krachten gesmeten en DZC zat ruimer in de wissels dan AD2zat  zodat er nog van alles mogelijk was. Met nog een doelpunt voor DZC  zouden de Doetinchemmers er helemaal weer geloof in krijgen en het was aan AD2zat om alles te geven om dat te voorkomen. Kompleet leeg gestreden werd een kwartier voor einde Gijs Piek van het veld geraapt en zou Sam ter Haar voor de tweede keer het veld betreden om het dreigende gat op links dicht te gooien.
In de 90e minuut zou Kilian Bennink de mooiste doelpunt van de dag maken door wederom de keeper met een afstandsschot te passeren. De keeper stond goed maar was kansloos tegen de peer van Bennink. Met 1-4 in de laatste minuut van de reguliere speeltijd was de wedstrijd gespeeld. Dat DZC in de 92e minuut nog de 2-4 scoorde is leuk voor de statistieken maar deed er niet meer toe. Met tweemaal winst in de bekercompetitie staat AD2zat op stek 1 , een puntje tegen AZSV9 op 18 sep is voldoende om als koploper door te gaan naar de volgende ronde. Deze uitwedstrijd wordt op eigen terrein gespeelt .