AD'69 met 10 man naar 2-1 overwinning op FC Dinxperlo

2 - 1

FC Dinxperlo 1 (zon)

4e klasse C

26 januari 2020 14:00

In de warming up bleek al snel dat routenier Michiel Ebbers geen deel zou uitmaken van de elf van trainer Mark Schepers, de blessure die hij afgelopen week opliep was onvoldoende hersteld en dus zou Luuk Heijink zijn plaats innemen.
Amper 3 minuten na de aftrap keek AD’69 verbijsterd naar de rode kaart die scheidsrechter Wiegerink voor Hidde Weenk trok wegens het neerhalen van een doorgebroken speler, behalve een rode kaart en dus een voortijdig vertrek was , omdat eea plaatsvond binnen de zestienmeter van AD’69, het ook de reden voor het geven van een penalty. Terecht of niet, de penalty en de rode kaart waren gegeven , AD’69 had het ermee te doen en ondanks dat Anthony Ikink in de goede hoek zat werd de pingel loepzuiver in de verre hoek geschoten. Nog geen 4 minuten gespeeld en AD’69 keek al tegen een achterstand en dat ook nog met 10 man. En weer moest AD’69 tegen een achterstand aankijken en gelukkig is dat voor de AD-selectie geen onbekend begrip, ook vorige week keek het tegen een achterstand aan (2-0) en wist alsnog op karakter met 4-5 te winnen.
Een eerste kans kreeg AD’69 al in de 5e minuut toen bij een vrije trap van Jeroen Scholten opeens Dylan Bauhuis de bal met een omhaal naar het Dinxperloer doel schoot, de bal zou over gaan maar het was wel duidelijk dat AD’69 met deze eerste poging nog veel vaker op de deur van Dinxperlo zou gaan kloppen. En de zoektocht naar de gelijkmaker duurde niet eens zo lang, al in de 16e minuut trok Dylan Bauhuis door over de linkerkant van het veld, omzeilde de keeper en schoot de bal strak in het doel. Met tien man trok AD’69 in ieder geval de stand gelijk en dat op zich tegen de koploper was al grote klasse. Dinxperlo hernam het initiatief en kwam oa in de 24e minuut met een voorzet gevaarlijk voor het AD-doel, omdat de bal gelukkig te scherp voor het doel werd gegeven ding dit gevaar aan keeper Ikink voorbij. In de 30e minuut wederom een uitval van een vaste waarde binnen de selectie van Mark Schepers, Lars Rave die sinds zijn rentree in het laatste kwartaal van 2019 zijn basisplek dubbel dwars had waargemaakt kreeg weer te maken met een opspelende hamstring waardoor een wissel noodzakelijk bleek. Rave werd gewisseld door Thomas Oostrik die vervolgens een ijzersterke indruk maakte in de verdediging van AD’69. Dat een 1-1 voor beide teams niet voldoende was voor beide teams bleek wel uit de aanvalsdrift , het spel ging van links naar rechts en vele kansen zouden zich voordoen zonder dat er gescoord werd. Met andere woorden, de tussenstand van 1-1 was ook de ruststand.
Direct na rust was het Dinxperlo die het eerste initiatief nam en met een verrekte lijpe lobbal werd Anthony Ikink bijna verrast, de bal werd door Ikink laconiek over de lat gedrukt en tot cornerbal verwerkt. Tot grote verrassing nam AD’69 in de 55e minuut de voorsprong in de wedstrijd, een cornerbal van Recep Kaya kwam uiteindelijk op de schedel van Jeroen Scholten en hij wist met een fantastische kopbal de keeper diagonaal te passeren.
Voor Dinxperlo was dit wederom een startsignaal om op zoek te gaan naar minimaal 1 treffer en zou bijna in zijn opzet slagen toen bij een andere cornerbal in de 80e minuut de bal toch nog achter Ikink in het doel verdween. Het geluk was deze maal aan de kant van AD’69 toen de scheidsrechter dit doelpunt terecht afkeurde wegens duwen op Nick Ebbers. Al met al speelde AD’69 vooral op de counter en waren vooral Jens Bent en Dylan Bauhuis de jokers in het voorterrein. Achterin werd er door AD’69 volop verdedigd en daar slaagde het groenwitte wonderwel in zodat er door Dinxperlo niet meer gescoord zou worden. Dat er andere kant ook niet gescoord zou worden was bijzaak want de 2-1 voorsprong voor AD’69 tegen de koploper was meer dan verwacht na de rode kaart van Hidde Weenk in de derde minuut. AD’69 komt ijzersterk uit de winterstop met 6 punten uit de eerste 2 wedstrijden. De volgende pot is tegen SJO/SSA HMC ’17 thuis op 9 febr.