AD’69 neemt de punten terecht mee naar Aalten. 1-3 Winst tegen Ulftse Boys ’50.

Djayen Baboe (kopbal)
47'

4e klasse C

29 september 2019 14:00

AD’69 kreeg al vroegtijdig mee dat Ulftse Boys’50 dit jaar voor de prijzen wilde meegaan en dus stonden de Elf van Mark Schepers scherp. En terecht zou blijken in de eerste minuten nadat scheidsrechter Kaya voor de aftrap had gefloten. Ulftse Boys’50 waren vanaf het allereerste begin bijzonder gretig en het tempo lag hoog, zo hoog dat het maar de vraag was of AD’69 hierin mee kon gaan. Niet verrassend was dat de eerste kans voor UB’50 was , het schot ging hoog over en de waarschuwing naar de Aaltenaren was duidelijk, hier vielen punten te verliezen tenzij AD’69 zelf ook hun mannetje zou komen te staan maar dan moesten zij wel ballen tonen. In de beginfase leek AD’69 kwetsbaar maar de defensie bestaande uit oa Michiel Ebbers, Jeroen Scholten en Bram Dekkers konden de aanvallen dusdanig afslaan dat er zelfs mogelijkheden ontstonden voor een Aaltens offensief. Maar tot de 20e minuut waren er aan beide kanten er mogelijkheden om de score te openen, aan de kant van AD’69 was het keeper Anthony Ikink die redding kon brengen bij de spaarzame kansjes die zich voordeden aan Ulftse kant.

In de 20e minuut  was het Jens Bent die met een fantastisch doelpunt de wedstrijd open brak, het leek bijna dat hij zich zou vast spelen in de defensie van UB’50 maar door een metertje terug te gaan creëerde hij voldoende ruimte om vervolgens de bal met een berekend schot  voorbij de keeper van UB’50 in het net wist te schieten. Een niet zo eens onverdiende 0-1 kwam hiermee in de 20e minuut op het scorebord te staan. AD’69 kreeg met deze voorsprong wat meer ruimte en maakte maximaal gebruik van deze vrijheid en verdubbelde in de 25e minuut de voorsprong naar 0-2 toen Djayen Baboe met een kopbal (!!!!)  de voorzet van Hidde Weenk verzilverde. Na de 0-2 leek het even dat AD’69 het gevoel had de winst wel binnen te hebben en hierdoor gaf het UB’50 de ruimte om toch eigen aanvallen te ontplooien. Vlak voor rust kreeg UB’50 de kans om een 1-2 te scoren maar de inzet werd ,  terwijl keeper Anthony Ikink al was verslagen,  op de lijn toch nog  terug het veld in geschoten. Voordat UB’50 ook maar even het gevoel had om voor rust toch nog de 1-2 te kunnen scoren vergrootte AD’69 de voorsprong naar 0-3 toen Dylan Bauhuis na een voorzet van Jeroen Scholten de keeper van dichtbij met een schot passeerde.

Na de rust kon UB’50 niets anders dan het tempo nogmaals te verhogen , het uiteindelijke doel was natuurlijk om AD’69 met een vroege tegentreffer te confronteren, zou dit lukken dan zouden andere scenario’s mogelijk worden maar AD’69 gaf niet toe aan het Ulftse geweld. Het tempo werd opgevoerd maar er ging meer fout aan Ulftse dan aan Aaltense kant zodat er voor de gasten uit Aalten voorlopig niets aan het handje was. Toch kreeg UB’50 in de 60e minuut een kadootje van de zwak fluitende arbiter Kaya toen Michiel Ebbers in de zestien meter van AD’69 een schot tegen zijn arm, en dus hands, kreeg. Arbiter Kaya bestrafte dit met een penalty en deze werd dankbaar door UB’50 verzilverd. Met nog 30 minuten te spelen was de achterstand van UB’50 op AD’69 tot 2 doelpunten verkleind en het was UB’50 die de druk ging opvoeren. Een kwartier voor eind werd de moe gestreden Djayen Baboe vervangen door Recep Kaya. Oa Kaya werd ingebracht om wat meer mogelijk te maken bij de counters van AD’69 die zich wel voordeden maar door het hoge tempo maar bitter weinig efficiënt bleken. Hoewel UB’50 het tempo bepaalde in de tweede helft was zij maar bitter weinig succesvol, de kansen lagen veel meer aan de kant van AD’69 maar de Aaltenaren waren te gehaast in de afwerking waardoor ook zij niet zouden scoren. Tien minuten voor het eind werd uitblinker Jens Bent gewisseld door Mark Jansink en laatst genoemde kreeg amper 4 minuten na zijn entree de ultieme kans op een 1-4. De kans die Dylan Bauhuis met een zelf gecreëerde solo niet wist te verzilveren zou Jansink in de rebound naast de goal schieten. Nog een kans voor AD’69 wist Recep Kaya niet te benutten doordat hij een kopkans aan zich voorbij liet gaan.

Het was het grote geluk aan de kant van AD’69 dat UB’50 aan alle kanten tekort schoot om voor echt gevaar te zorgen waardoor AD’69 uiteindelijk terecht met de 3 punten huiswaarts kon keren. AD’69 wist te winnen dankzij een 100% inzet tijdens een wedstrijd die door wind en heftige regenbuien beïnvloed werd. AD’69 liet zich niet gek maken en weet dat het zich door noodzakelijke omzettingen in het veld steeds beter weet te weren. Dit biedt vertrouwen voor de toekomst en daarmee kan AD’69 alvast vooruit met de pot tegen Keijenburgse Boys in het verschiet.