AD2zat weet weer doel te vinden tegen Grol2, 1-3 winst.

1 - 3

AD '69 2

5e klasse 13

15 februari 2020 16:15

Met de slechtste warming up vh seizoen ging AD2zat fel van start tegen middenmotor GROL2. De vorige pot was thuis met 2-0 gewonnen, respect was er zeker maar het geloof in eigen kunnen zorgde ervoor dat AD2zat fanatiek van leer trok. Maar liefst 2 ballen trokken het geweld van AD2zat niet , lieten de lucht los  werden al snel na de aftrap vervangen door een stuk kunstleer die het wel zou redden tot het eind van de wedstrijd. Een strakke wind trok er over het hoofdveld en vooral AD2zat had hierbij voordeel bij. Hoewel de eerste kans vd wedstrijd voor GROL was nam AD2zat vroeg in de wedstrijd het initiatief en trok op richting het doel van GROL. Een minuutje na die eerste kans van GROL gaf Timo vd Linde een voorzet op Jordin Blom die net niet goed genoeg tegen de bal kon tikken waardoor de keeper kon redden. Hiermee was wel de toon gezet en AD2zat zette meer en meer druk op de verdediging van GROL en de keeper bezweek hieronder, met een slechte uittrap bediende hij Jordin Blom van een voorzet tegen de rug en die wist wel raad met zo’n buitenkansje. Met eenmaal de bal onder controle lepelde hij de bal vanaf de 18 meter over de keeper in de korte hoek en wist zo de 0-1 te scoren. Omdat Blom deze zaterdag maar 45 minuten de tijd had om het verschil te maken scoorde hij in de 25e minuut nogmaals vanuit een ééntweetje met Mark Maatkamp. Eenmaal in balbezit wist Blom de verdediging te omzeilen en de keeper kansloos te laten met een poeier in ditmaal de verste hoek.

Dat aanvallers van het kaliber Blom niets te zoeken hebben op het middenveld bleek wel in de 30e minuut toen Blom de bal probeerde te kapen bij een Grol-speler, voor een ieder was het duidelijk dat hierbij een overtreding werd begaan en dus voor een vrije trap voor GROL, Blom vond het nodig om hierbij verbaal zijn ongenoegen te uiten en kreeg hiervoor de gele kaart gepresenteerd. Zo werden 45 minuten opeens 35 minuten.

Genoeg over Blom !

In de laatste 5 minuten van de eerste helft wist GROL de aansluitende 1-2 te scoren toen een aanval over rechts eindigde met een voorzet naar de linksbuiten die te simpel wist te scoren. Een gevaarlijke 1-2 werd hiermee vlak voor rust gescoord en het was dus duidelijk voor AD2zat dat GROL direct na rust op zoek zou gaan naar de gelijkmaker. En dat deed Grol, een offensief richting het doel van Glenneth Baten ( officieel kandidaat-voorzitter AD’69) zou zich voordoen. De ene na de andere aanval werd er losgelaten en met de wind mee was GROL nu 45 minuten in het voordeel. Maar sterk verdedigen olv Lucas Winkelhorst  overwon de aanvalskracht van GROL. Toch kwam GROL akelig dicht bij de gelijkmaker toen al in de 50e minuut de bal tegen de lat terug in het veld kwam, de speler die toen de bal op de slof nam deed dat vanuit buitenspel, assistent scheidsrechter Jelle Polman zag het gebeuren en vlagde op het juiste moment. De man in black, of eigenlijk blue, zag het vlagsignaal en floot terecht af.

In de 60e minuut , bij één van de spaarzame aanvallen van AD2zat, kreeg Timo vd Linde vanuit de kluts de bal, was nog net in staat om de bal met de punt van zijn slof in het net te schieten en daarmee een veilige 1-3 te scoren. Hiermee werd de aanvalsdrift van GROL geenszins gestopt, GROL bleef aanzetten in meerdere aanvallen maar de verdediging van AD2zat stond en zou niet falen. Geheel ongeschonden zou AD2zat de 90e minuut niet halen. Mark Maatkamp en Timo vd Linde raakten in de slotminuten enigszins gekwetst, Maatkamp werd in de slotminuten nog gewisseld door Lars Breukelaar, en vd Linde had het maar te redden tot het eind. Een andere speler die the day after nog last zal hebben is Jesper Elferink die bij een val op het kunstgras zowaar een opgerekte kringspier zou oplopen. De verzorger had verschillende opties met de spons, droog of nat…erop of erin.. Elferink koos voor de natte spons en erin. Niet vreemd dat Elferink later in de kantine koos voor de zachte stoel.

AD2zat wint verdiend met 1-3 bij GROL. Omdat de concurrentie een inhaalslag heeft gemaakt en hierbij punten heeft gehaald zakt het naar de 4e stek maar heeft nog steeds zicht op een podiumplek.

Over 2 weken staat de kraker tegen AZSV7 op het programma maar AD2zat zal proberen deze te verzetten naar een andere datum, u hoort het.