AD'69 1 wint eerste bekerwedstrijd. MEC in Miste met 0-2 verslagen.i

Groep 3 20

30 augustus 2020 14:00

AD’69 1 wint in Miste tegen MEC de eerste bekerwedstrijd (0-2)

Afgelopen zondag 30 augustus jl. speelde AD’69 1 voor de eerste keer om de punten en wel uit tegen MEC uit Miste. AD’69 zit met MEC, Bredevoort en Den Dam in een poule en is hierin op voorhand de favoriet.

Maar toch zullen de tegenstanders er allemaal op gebrand zijn tegen het hoger spelende AD’69 goed voor de dag te willen komen. Zo ook MEC. Ze hadden zich zo gezegd verschanst op de eigen helft. Zeker in de eerste helft.

AD’69 dat afgelopen donderdag thuis nog gespeeld had tegen Varsseveld en na een 1-2 achterstand uiteindelijk met 1-5 verloor, doordat in de 2e helft door de vele wissels de organisatie zoek was geraakt (er stonden nog maar 2 spelers op het veld, dan toen er afgetrapt werd voor de wedstrijd. AD’69 had nu deze zondag  veertien man mee genomen naar MEC. Zonder de gebr. Ebbers(Nick en Michiel) Mitch Lodewick, Luuk Heijink, Thomas Oostrink ( doelman Anthony Ikink, geblesseerd) en Justin Grijssen startte AD’69 spelbepalend.  Voor de geblesseerde doelman Anthony Ikink keepte good-old Huib Jonkman, die het in de eerste helft niet druk kreeg. AD’69 schiep zich in de eerste 20 minuten wel een groot veldoverwicht maar kwam niet tot scoren. Daarna waren er de kansen . Een bal tegen de lat, een bal tegen de bal en twee keer alleen voor de doelman van de AD’69 voorwaartsen hadden toch zeker één doelpunt moeten opleveren , maar dat gebeurde niet. MEC hield tegen en deed dat niet onverdienstelijk, ofschoon het harde inkomen niet genoeg bestraft werd door de scheidsrechter. Het harde inkomen kostte Lars Rave zijn plek als rechtsback. Hij moest geblesseerd het veld verlaten en Hidde Weenk verving hem.  Een 0-0 ruststand was alles wat er nog verder voor rust over te vertellen valt.

Na rust was MEC de ploeg die wat meer uit zijn schulp kroop. De wedstrijd bleef soms op het randje  gespeeld worden. Na 20 minuten was het dan zover. AD’69 kreeg op rechts een corner te nemen. De lang gespeelde bal ging over de achterhoede van MEC heen en bij de 2e paal stond Wouter Spaargaren klaar om raak te koppen en dat deed hij ook.(0-1)  Nu moest MEC echt komen en dat deed het ook en een enkele keer waren de aanvallers van hun goed op dreef. Maar echt grote doelkansen waren er niet om doelman Jonkman te verontrusten. Uit opnieuw een corner kon een 10 minuten later Bram Dekkers uit een scrimmage voor het doel de bal binnen schieten(0-2). De wedstrijd was gespeeld en trainer Hoopman wisselde. Roel Penterman en Reçep Kaya kwamen erbij. De wedstrijd werd nog even ontsiert door een tweetal gele kaarten, aan beide kansen één en exact kwart voor vier floot de scheidsrechter af. De eerste drie punten voor de bekerpoule waren binnen.

De volgende tegenstander van AD’69 in de beker is Den Dam. Dat is niet a.s. zondag maar dinsdag 8 september 20.00 uur. De zondag daarna speelt AD’69 1 uit tegen Bredevoort.