Bocholtsestraatweg 67 A
7121JB
AALTEN
tel. 0543-473918

AD’69 had de eerste helft nodig om de patta’s op scherp te stellen maar daarna ging het los. Met maar liefst 5 treffers in de tweede helft kreeg het publiek waar het recht op had, namelijk een mooie pot waar de ene goal nog mooier was dan de ander.
In de eerste helft grossierde AD’69 in de kansen maar wilde het maar niet lukken om de keeper te passeren, zo kwam in de eerste minuut Sven Aalbers al met een schot op doel, deze zwaaide ver voorlangs het doel maar de boodschap was duidelijk. De boodschap die de geschorste trainer Sander Hoopman zijn vervanger assistent Mark Maatkamp had meegegeven was een driepunter tegen een degradatiekandidaat die vorige week nog GWVV wist te verrassen met een 3-2 winst.
In de elfde minuut een volley van Dylan Bauhuis die op de vuisten van de keeper knalde was de volgende poging. AD’69 was volop te vinden op de helft van Meddo en zette de tegenstander vast. Meddo was daarentegen een tegenstander die inmiddels wel weet hoe het is om vastgezet te worden en dus was het aan AD’69 om voor de verrassende aanval te kiezen. In de 22e minuut kreeg Michiel Ebbers alle tijd en mogelijkheid om de score te openen, de voorzet van Dylan Bauhuis was precies op maat maar de haast bij Ebbers was groter dan de precisie, ook deze kans ging ver over de achterlijn. En als je vooral in aanval bent komt er altijd een kansje voor de tegenstander, deze kwam dan ook in de 39e minuut toen uit een zeldzame uitval van Meddo een aanvaller alle kans kreeg op een kopbal op doel. AD’69 had in de persoon van keeper Robin Vonhof geluk dat de bal recht in de handen van Vonhof werd geparkeerd. Met een kans op de paal van Michiel Ebbers en een fantastische vrije trap van Robin Raben die uiteindelijk met een safe van de keeper via de lat tot cornerbal werd verwerkt had AD’69 al meer dan genoeg kansen gehad, het werd tijd voor een treffer en dat was de opdracht voor de tweede helft. De tweede helft begon zoals de eerste, AD’69 was weer volop in de aanval en in de 46e minuut was het alweer volop in de aanval. Tom Elferink kreeg de eerste kans maar de bal kwam recht op de schedel en dus lukte het scherpschieten op doel deze keer nog niet. Een minuut later had Elferink het vizier wel scherp. Met een voorzet van Dylan Bauhuis kreeg Elferink de bal, moest een draai maken en kwam zo voor doel te staan dat een 1-0 onvermijdelijk was. De score was eindelijk geopend en aan Meddo hierop te reageren. AD’69 ging gewoon verder waarmee men begonnen was en in de 50e minuut leverde dat alweer een kans voor Dylan Bauhuis op, zijn schot ging naast. In de 57e minuut wederom een kans, Michiel Ebbers gaf zijn broer Nick een voorzet en de laatste kreeg zijn hoofd tegen de bal en een 2-0 lag in het verschiet ware het niet dat keeper Joel Deunk met een klassesafe zijn ploeg in de wedstrijd hield. In de 65e minuut dan toch de 2-0, nu was het Dylan Bauhuis die in de rebound van een cornerbal Michiel Ebbers in stelling bracht, het lukte Ebbers om met een kopbal de 2-0 te scoren.

Amper twee minuten na de 2-0 was het weer Bauhuis die een voorzet richting het doel gaf, nu was het Tom Elferink die koppend de 3-0 op het scorebord zette. 3-0 lijkt op zich een veilige tussenstand maar Meddo had een week eerder bewezen veerkrachtig te zijn en dus mocht AD’69 niet verslappen. In de 75e minuut leed Robin Raben balverlies op het middenveld en als dat gebeurt gaan alle alarmbellen rinkelen want Raben bewijst al weken de rots in de branding te zijn en als hij balverlies lijdt heeft AD’69 een probleem. Raben wist de situatie te klaren toen hij zelf, inmiddels in het doelgebied, de bal onderschepte en ver uit de gevarenzone trapte. In de 78e minuut was het weer raak voor AD’69, Michiel Ebbers kwam over rechts voor en gaf de bal zodanig dat het verdediging het nakijken had, de bal kwam bij broer Nick terecht en hij tikte de bal tussen Meddo-spelers in het net. Met een 4-0 in zowat de 80e minuut was de winst wel binnen maar toch, het blijft uitkijken. Tijd om te wisselen en Thom vd Dobbelsteen en Sven Aalbers werden van het veld gehaald, Thomas Oostrik en Jorrin Mateman werden ingebracht en laatstgenoemde maakte hiermee zijn rentree na maanden blessureleed. Zijn rentree was er eentje waarmee trainer Hoopman verder kan want Mateman liet een puike indruk achter. Vlak voor het eind kwam Jeroen Scholten met een verwoestend schot op de korte afstand richting doel na een vrije trap van Robin Raben en zette AD’69 hiermee op een 5-0 voorsprong. De 5-1 die toch nog viel in de laatste fase van de wedstrijd was meer een eigen falen van de AD’69 verdediging dan dat Meddo hiervoor het zware werk had geleverd maar goed, met een 5-1 winst kan AD’69 wederom 3 punten bijschrijven.