AD´69 VR.1 maakt gehakt van Achilles ´12 VR2 door met 2-8 te winnen

Datum

11 mei 2019 12:30

Accommodatie

Onbekend

De AD'69 vrouwen , die reeds enkele weken geleden kampkioe n geworden waren, wonnen uit met 2-8 van Achilles'12  VR.2.
AD'69 Vr kwam nog wel met 1-0 achter . Maar met de rust was het reeds 1-7. Elles den Hengst maakte na rust de 1-8 en Achilles het laatste doelpunt 2-8. De overige AD'69 VR doelpunten werden gemaakt door Elles den Hengst, Nienke Hermanides(2) Rosa ter Hedde(2), Eline Polman en Thirza Aipassa.

Verslag Judith:

Achilles’12-AD’69
2-8

We begonnen met een wat gehavend team aan de wedstrijd. Gelukkig kon Vicky Dimmendaal ons versterken in de eerste helft en kon Mirit aanschuiven voor uiterste noodgevallen.
Eline stond de eerste helft in de goal. Effe wennen maar ze deed het prima! De wedstrijd begon weer voorzichtig. Alle wedstrijden nog moeten we er effe inkomen en ook nu kwamen we daardoor binnen drie minuten met 1-0 achter. Dat schudde de meiden wakker. Vanaf nu werd er weer gevoetbald. De bal werd rond getikt en we kwamen steeds dichter bij de goal van Achilles’12. Na zes minuten krijgt Elles de bal in de voeten en maakt er 1-1 van. We gaan door. Direct wordt er weer druk gezet. Rosa krijgt na drie minuten de bal en knalt de bal in de goal, 1-2. Nog drie goals en dan hebben we er honderd gemaakt, dus de dames zijn gedreven. Na elke goal wordt er afgeteld. Ook Rosa heeft de smaak te pakken en na enkele minuten wordt het dan ook, door zich mooi vrij te spelen, 1-3.

Elles staat op rechts regelmatig vrij en kreeg mooie ballen aangespeeld en gaf verschillende mooie voorzetten maar ze wilden er niet in. Het duurde een kwartier toen Nienke de bal aangespeeld kreeg en vallend scoorde, 1-4. We blijven nu druk zetten. We kunnen nog meer doelpunten maken. Ze willen er alleen niet in. Ondertussen wordt Achilles steeds harder. Er worden verschillende tikken uitgedeeld. Na een kwartier maakt Achilles’12 in het strafschopgebied hands, dus.... penalty. Eline, als keeper, mocht hem maken. Er was op getraind, dus dat moest lukken. Eline rond mooi af, 1-5. En dat was de 100ste!!!
En nog gaan we door. Bijna rust, Thirza krijgt de bal prachtig door Elles aangespeeld en rond mooi af, 1-6. Maar dat was nog niet genoeg. Nienke kreeg net voor rust de bal net over de middenlijn in de voeten en loopt zigzaggend richting goal en rond af, 1-7. Direct rust . Veel woorden hoeven niet gezegd te worden.  Het loopt prima en laten we vooral zo doorgaan.

In de tweede helft ging Dione van Braak in de goal. We starten direct weer volop. Achilles moest aan de bak en dat deden ze vol overgave. Toch konden ze Elles niet afstoppen en ze rondde mooi af, 1-8. Achilles bleef drukken en ging hard spelen. Ze wilden ons van het scoren afhouden en zelf scoren. Ze kregen verschillende kansen maar onze “nieuwe reserve” keepster hield met haar hele lijf, prachtig de ballen eruit. Een kwartier voor het eind kreeg Achilles de bal toch nog mooi achter de keepster en werd het 2-8. Dat was de eindstand, want Achilles weerhield dat onze kansen, die we nog creëerden, er nog in gingen!

Nog 1 wedstrijd te gaan. Volgende week tegen ENC’09 thuis. Kom allemaal kijken. Leuke laatste wedstrijd, als KAMPIOEN het seizoen afsluiten!! Tot dan.